Observatie en registratie bij Kleuterplein

Om het kleuteronderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de onderwijsbehoeften van een kind, kunnen observatie en registratie inzicht bieden. We hebben daarom de verschillende observatie- en registratie-instrumenten voor Kleuterplein op een rijtje gezet in bijgaand artikel.

Zowel de registratie van de startsituatie van een kind, het vastleggen van de leerlingobservatie, als de verslaglegging voor een gesprek met ouders komt aan bod. Daarnaast lees je in het artikel meer over het registreren van de leerdoelen om inzicht te hebben in het aanbod van activiteiten binnen een schooljaar.

Kleuterplein Observatie en registratie (pdf)

Bij elke vorm van registratie worden handige hulpmiddelen geboden. Deze kun je hier downloaden.

Kleuterplein Observatie en registratieblad (leerlijnen) (pdf)
Kleuterplein Instroomobservatie (docx)
Kleuterplein Kleuterverslag (docx)
Malmberg Leerdoelenregistratie 32- en 64 bits (zip)
Kleuterplein 2 Handleiding leerdoelenregistratiesysteem (pdf)

(Online) Resultatenmonitor

De online registratie- en analysetool bij uw Malmberg-methode. De monitor registreert leerresultaten, en genereert periodiek groepsplannen. Je krijgt de Resultatenmonitor gratis bij een softwareproduct.

Je vindt de Kleuterplein Resultatenmonitor op de leerkrachtstartpagina van de Kleuterplein 2 software. Op www.malmberg.nl/softwarehulp vind je meer informatie over het gebruik van de monitor.

 

Meer lessuggesties

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.