De
Docent

Alles voor het mbo

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de mbo docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud.

Nieuws & achtergrond

Onderwijsnieuws, achtergronden, en updates voor het mbo

Twee handen ineengeslagen

In gesprek over racisme op school

Op de middelbare school van Fausia was racisme een probleem: bijna 20 jaar later confronteert ze de huidige directeur.

Bekijk

Goed om te weten

Toetsen

Inspiratie en tips voor jou én je leerlingen. Lees alles over ontspannen toetsen, nakijktips, de ideale toetsomgeving en meer.

Nakijken zonder vooroordelen

Toetsen en nakijken, een terugkerend ritueel in de dagelijkse onderwijspraktijk. In dit artikel zoeken wij uit of jouw manier van nakijken, met name als je weet van welke leerling de toets is, wel zo eerlijk is.

Bekijk

Inspiratie

Voor je dagelijkse lespraktijk

Laat je inspireren door de laatste tips, geniet van de columns of lees hoe andere onderwijsprofessionals het aanpakken.

Een vrouw bijt in een appel

Column: De curling coach die bijt

Alisa Lalicic, docent burgerschap in het mbo, vertelt over hoe ze als leerkracht en coach soms haar tanden in een lastige situatie zet.

Bekijk

Uitgelicht

Twee nieuwe columnisten

Leuk nieuws! Ryan Smulers en Alisa Lalicic zijn gestart als columnisten op Onderwijs van Morgen.

Alisa Lalicic is Docent Pedagogische vakken in het middelbaar beroepsonderwijs. In haar column Tropenweken blikt ze terug op de gouden weken van dit schooljaar.

Ryan Smulders werkt als docent maatschappijleer in het mbo ook hij kijkt terug in zijn column Wat een mooi beroep! Hoe is zijn eerste schooldag dit jaar verlopen?

Ryan en Alisa zullen je afwisselend bijpraten over hun ervaringen en belevenissen in het mbo.

Actuele lessen

Burgerschap

De Spreidingswet: wat vindt de burger?

De Spreidingswet is van kracht. Die wet moet ervoor zorgen dat de opvang van asielzoekers eerlijker wordt verdeeld over de gemeenten in Nederland.

Bekijk

Verbod op vapes met een smaakje: zin of onzin?

Op 1 januari ging het verbod op de verkoop van vapes met een smaakje in. Hiermee probeert de overheid te voorkomen dat jongeren beginnen met vapen. Vapen is namelijk erg verslavend. Is het goed dat de overheid deze maatregel genomen heeft? Lees de tekst hieronder en bekijk de video. Daarna ga je aan de slag […]

Bekijk

Wordt Geert Wilders de nieuwe minister-president?

De uitslag van de verkiezingen is bekend. Misschien heb jij ook wel gestemd. Wat gaat er nu met jouw stem gebeuren? Wanneer is bekend wie de nieuwe minister-president van Nederland wordt? En wat betekent deze uitslag voor jouw eigen situatie?Lees de tekst hieronder en bekijk de video. Daarna ga je aan de slag met de […]

Bekijk

Nederlands

Kind loopt boek in

Btw op boeken naar 21%

In het Hoofdlijnenakkoord 2024, de plannen van het nieuwe kabinet, is opgenomen dat de btw op boeken van 9% naar 21% gaat. Binnen de kortste keren stond de boekenwereld op z’n kop.

Bekijk

Waarom Nederlands zo moeilijk is

Van de Nederlandse taal wordt vaak gezegd dat die moeilijk te leren is. Taalwetenschapper Sterre Leufkens vergeleek het Nederlands met verschillende talen en kwam erachter dat het Nederlands bijzonder veel regels heeft zonder duidelijk nut.

Bekijk

De nieuwe premier van Nederland

Nu er een regeerakkoord is, rijst de vraag wie de nieuwe premier van Nederland wordt. Geert Wilders leek een voorkeur te hebben voor Ronald Plasterk. Hij stond echter niet op de kieslijst van de vier regeringspartijen. Radio 1 zocht uit hoe bijzonder dat is.

Bekijk
Build your deams uitgetypt op typemachine

Goedkope elektrische auto’s uit China

Europa en de Verenigde staten zijn bang voor Build Your Dreams (BYD), een autofabrikant die goedkope elektrische auto’s maakt met de allernieuwste technologische snufjes.

Bekijk

Engels

Orang-oetan met blad op zijn hoofd

Orangutan spotted making his own medicine

An orangutan was seen making his own medicine to treat a wound on his face. Researchers think this might be the first time something like this has been documented.

Bekijk
Kleine pratende vogel

Chatty Patty

Parrots are flocking to Facebook

Bekijk
Meisje houdt kleding vast

Where do our donated clothes go?

Many of us have clothes we don’t wear anymore, and we often donate them in hopes that someone else will use them. But where do our donated clothes go?

Bekijk

Duits

Duitse vlag op voetbal

Comeback, die deutsche Nationalmannschaft

Die Fußball-Europameisterschaft findet dieses Jahr am 14. Juni in Deutschland statt. Deutschland befindet sich in der Gruppe mit Schottland, Ungarn und der Schweiz. Leider* hat das Gastgeberland* in diesem Turnier einen schweren Weg zu gehen.

Bekijk

Wer ist rechter? Die Niederlande oder Deutschland?

Sowohl die niederländische als auch die deutsche Politik bewegt sich zunehmend nach rechts. Aber wer ist rechter? Arjen Lubach und Jan Böhmermann haben ein Weg gefunden, das herauszufinden…

Bekijk
Gekleurde vapes

Vapes – Ein Trend unter Jugendlichen

Eine Vape ist ein elektronisches Gerät. Das Gerät erzeugt Dampf, den man einatmet. Es sieht aus wie eine Zigarette, aber es verbrennt nichts.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen.