De
Docent

Alles voor het mbo

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de mbo docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud.

Nieuws & achtergrond

Onderwijsnieuws, achtergronden, en updates voor het mbo

Terugkijken: de (v)mbo-show

Om aandacht te schenken aan de beroepen waar vmbo’ers & mbo’ers onmisbaar in zijn, maakte NOS Stories een grote liveshow over o.a. het imago en gelijkheid.

Bekijk

Goed om te weten

Toetsen

Inspiratie en tips voor jou én je leerlingen. Lees alles over ontspannen toetsen, nakijktips, de ideale toetsomgeving en meer.

Nakijken zonder vooroordelen

Toetsen en nakijken, een terugkerend ritueel in de dagelijkse onderwijspraktijk. In dit artikel zoeken wij uit of jouw manier van nakijken, met name als je weet van welke leerling de toets is, wel zo eerlijk is.

Bekijk

Inspiratie

Voor je dagelijkse lespraktijk

Laat je inspireren door de laatste tips, geniet van de columns of lees hoe andere onderwijsprofessionals het aanpakken.

Uitgelicht

Twee nieuwe columnisten

Leuk nieuws! Ryan Smulers en Alisa Lalicic zijn gestart als columnisten op Onderwijs van Morgen.

Alisa Lalicic is Docent Pedagogische vakken in het middelbaar beroepsonderwijs. In haar column Tropenweken blikt ze terug op de gouden weken van dit schooljaar.

Ryan Smulders werkt als docent maatschappijleer in het mbo ook hij kijkt terug in zijn column Wat een mooi beroep! Hoe is zijn eerste schooldag dit jaar verlopen?

Ryan en Alisa zullen je afwisselend bijpraten over hun ervaringen en belevenissen in het mbo.

Actuele lessen

Burgerschap

De Spreidingswet: wat vindt de burger?

De Spreidingswet is van kracht. Die wet moet ervoor zorgen dat de opvang van asielzoekers eerlijker wordt verdeeld over de gemeenten in Nederland.

Bekijk

Nederlands

Robot als stemacteur

AI vervangt stemacteur

Stemacteur Diederik Ebbinge is vervangen door een stem die is gemaakt door kunstmatige intelligentie (AI).

Bekijk
Vriendengroep generatie Z

Generatie Z

De werkeloosheid onder jongeren is gestegen, maar tegelijkertijd is er ook sprake van een personeelstekort. Het lijkt te botsen tussen werkgevers en de jongeren van Generatie Z (Gen Z). Volgens werkgevers is deze nieuwe generatie ‘veeleisend, te duur en wiebelig’. Maar klopt deze aanname wel? Radio 1 zocht het uit.

Bekijk
Beker van McDonalds

Herbruikbare bekers

Vanaf 1 januari 2024 is wegwerpplastic in restaurants verboden. Fastfoodrestaurants zoals McDonalds hebben nu herbruikbare bekers, maar deze bekers zorgen voor verwarring bij de klanten: mag je de bekers meenemen of moet je ze weer inleveren?

Bekijk
Vlag van Eurovisie Songfestival

Joost Klein over Europapa

Deze week maakte Joost Klein het nummer bekend waarmee hij in mei 2024 Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Met het nummer Europapa probeert hij een breed publiek aan te spreken.

Bekijk

Engels

Graffiti op muur

New Banksy mural appears in London

A new Banksy mural was discovered in Islington, London. The mysterious graffiti artist is known to use his art to express a message.

Bekijk

Duits

Banner voor Eurovision

ESC 2024 in Mälmo

Der 68. Eurovision Song Contest findet am 7. und 9. Mai in Malmö, einer schwedischen Stadt, statt.

Bekijk
Eurovision logo

ESC 2024 in Mälmo

Der 68. Eurovision Song Contest findet am 7. und 9. Mai in Malmö, einer schwedischen Stadt, statt.

Bekijk

Auto’s

De leerlingen gaan aan de slag met het thema ‘Auto’ en breder met het thema ‘Vervoer’. Ze komen meer te weten over twee automusea in Stuttgart en gaan het gesprek met elkaar aan over het thema ‘Vervoer’.

Bekijk
Mercedes

Auto’s

“Deutsche lieben ihre Autos” is een bekende uitspraak. De auto-industrie is een van de winstgevende economische industrieën van Duitsland.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen.