De
Docent

Alles voor het mbo

Op Onderwijs van Morgen vind je alles voor de mbo docent van vandaag. Lees wat er speelt in het onderwijs en verrijk je lessen met actuele inhoud.

Nieuws & achtergrond

Onderwijsnieuws, achtergronden, en updates voor het mbo

Gebruik je stem

Interactieve LessonUp les: Gebruik je stem!

Om jongeren erop attent te maken dat we de democratie niet voor lief moeten nemen, ontwikkelde de Anne Frank Stichting de les ‘Democratie is van jou’.

Bekijk

Goed om te weten

Toetsen

Inspiratie en tips voor jou én je leerlingen. Lees alles over ontspannen toetsen, nakijktips, de ideale toetsomgeving en meer.

Nakijken zonder vooroordelen

Toetsen en nakijken, een terugkerend ritueel in de dagelijkse onderwijspraktijk. In dit artikel zoeken wij uit of jouw manier van nakijken, met name als je weet van welke leerling de toets is, wel zo eerlijk is.

Bekijk

Inspiratie

Voor je dagelijkse lespraktijk

Laat je inspireren door de laatste tips, geniet van de columns of lees hoe andere onderwijsprofessionals het aanpakken.

Beeld uit de vlog Latino King van Steven Stavast

Boek voor Nederlands: Latino King

Castel heeft geen zin in school. Hij laat zich verleiden drugs te smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af.

Bekijk

Column: Wandelen in vrijheid

Alisa Lalicic is Docent Pedagogische vakken in het middelbaar beroepsonderwijs en blikt terug op de gouden weken van dit schooljaar.

Bekijk

Boek voor Nederlands: Alaska

Parker ontdekt dat Alaska, de hond die eerst van háár was, nu bij haar klasgenoot Sven woont – als zijn hulphond. Parker wil niets met Sven te maken hebben, dus als ze Alaska ooit nog wil zien, moet dat ’s nachts.

Bekijk

Uitgelicht

Twee nieuwe columnisten

Leuk nieuws! Ryan Smulers en Alisa Lalicic zijn gestart als columnisten op Onderwijs van Morgen.

Alisa Lalicic is Docent Pedagogische vakken in het middelbaar beroepsonderwijs. In haar column Tropenweken blikt ze terug op de gouden weken van dit schooljaar.

Ryan Smulders werkt als docent maatschappijleer in het mbo ook hij kijkt terug in zijn column Wat een mooi beroep! Hoe is zijn eerste schooldag dit jaar verlopen?

Ryan en Alisa zullen je afwisselend bijpraten over hun ervaringen en belevenissen in het mbo.

Actuele lessen

Burgerschap

Nederlands

Feit of fictie: Rusland profiteert van sancties

Als het aan Geert Wilders ligt, stopt Nederland met de economische sancties tegen Rusland. Volgens hem werkt de boycot van Russisch gas en Russische olie niet en heeft Rusland zelfs voordeel van deze sancties. Radio 1 zocht uit of dit klopt.

Bekijk

Sneuvelende verkiezingsbeloftes

Afgelopen woensdag kon Nederland zijn stem uitbrengen. Nu het volk heeft gekozen is het tijd voor de formatie. Partijen onderzoeken met wie ze willen samenwerken en op welke punten water bij de wijn gedaan moet worden. Daarbij zullen verkiezingsbeloftes sneuvelen.

Bekijk

Roetveegpieten

Op zaterdag 18 november was de landelijke sinterklaasintocht in Gorinchem. Sinds 2019 zijn in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht alleen nog roetveegpieten te zien. Het actualiteitenprogramma EenVandaag peilde wat Nederlanders daarvan vinden.

Bekijk

Stemmen vanaf zestien jaar?

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In Nederland mag je stemmen vanaf je achttiende. Maar is het niet beter om de stemgerechtigde leeftijd te verlagen naar zestien?

Bekijk

Engels

The Latest Hit

Barbie is one of the most popular films of 2023.

Bekijk

Where did Black Friday come from?

Every year, companies start promoting incredible deals for Black Friday. But what is Black Friday? How did it start, and why did it become a day for shopping and deals?

Bekijk

Duits

Weihnachtsmärkte

Eine typisch deutsche Tradition: die Weihnachtsmärkte! Ende November gibt es in vielen deutschen Städten Märkte, wo man viele kleinen Geschenke, Süßigkeiten und traditionelle *Kunsthandwerke oder traditionelles deutsches Essen kaufen kann.

Bekijk

Süßes oder Saures!

Viele Kinder sind am 31. Oktober verkleidet durch die Nachbarschaft gelaufen und haben verschiedene Süßigkeiten gesammelt. Halloween wird in Deutschland immer beliebter.

Bekijk

Ein Unfall im Salzburger

Ein Zoo in Salzburg war wegen eines Unfall für 2 Tage geschlossen. Was ist im Zoo passiert?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen.