Home » Materiaal 12+ » Taaldiscussie: Is ‘The Netherlands’ een betere naam dan ‘Holland’?

Taaldiscussie: Is ‘The Netherlands’ een betere naam dan ‘Holland’?

In het buitenland is er niet één duidelijke naam voor ons land. ‘Nederland’ wordt in andere landen namelijk soms ‘Holland’ genoemd, en soms ‘The Netherlands’. Volgens enkele ministers moet er één vaste naam komen, en dan vinden ze ‘The Netherlands’ het best. Hun argument: ‘The Netherlands’ is niet alleen gewoonweg de officiële naam van ons land, maar het heeft ook minder een tulp-en-klompen-imago dan ‘Holland’.

De volgers van Onze Taal op Instagram zijn het hiermee eens. Onze Taal legde de keuze tussen de twee namen daar voor, en van de 800 mensen die reageerden koos 87% voor ‘The Netherlands’ en maar 13% voor ‘Holland’.

Wat vinden jullie? Is de naam ‘The Netherlands’ beter voor het imago van ons land? En moet het zangprogramma op tv dan ook ‘The Voice of The Netherlands’ gaan heten in plaats van ‘The Voice of Holland’?

Andere Onze Taal Nederlands

Taalkronkels

Een ‘taalkronkel’ is vaak een zin met een fout, maar het is vooral een grappige zin.

Bekijk

Taalkronkels

Een ‘taalkronkel’ is vaak een zin met een fout, maar het is vooral een grappige zin.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.