Het Waddeneiland Ameland

De kust van Ameland

Drie miljoen kubieke meter zand. Zoveel wordt er door Rijkswaterstaat de komende maanden op het strand bij Hollum in Ameland aangebracht.

Bekijk

G7

What is the G7 Summit?

Bekijk

Hoe sport en media elkaar en de kijker beïnvloeden

Sport en media beïnvloeden elkaar en de kijker. De zender die de rechten heeft om bepaalde sportwedstrijden uit te zenden, heeft de touwtjes in handen. Hoeveel geld moet je bijvoorbeeld betalen om thuis live een wedstrijd te zien? Wie bepaalt hoe laat jouw favoriete Olympische sport op televisie uitgezonden wordt?

Bekijk

Meow

Should pet cats be kept inside?

Bekijk

Holocaustkennis jongeren

Vorige week stonden we op 4 en 5 mei stil bij de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Uit onderzoek blijkt echter dat het slecht gesteld is met de kennis van jongeren over de Tweede Wereldoorlog. Een deel van de jongeren twijfelt zelfs of de Holocaust wel heeft plaatsgevonden.

Bekijk

Troubled Waters

The United Nations has held a big conference about the world's water.

Bekijk

Baanbrekend profielwerkstuk

Twee zeventienjarige scholieren uit Leeuwarden, Yahya en Ted, maakten een bijzonder profielwerkstuk over het opsporen van kanker. Artsen zijn zeer geïnteresseerd in de methodiek en werkwijze van de jongens. Heb jij al nagedacht over je eigen profielwerkstuk?

Bekijk

Verlieben wir uns im Frühling schneller?

We krijgen lentekriebels! Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen stijgen, hoor je vaak dat mensen romantischer, vrolijker en energieker worden. Maar klopt het daadwerkelijk dat we in de lente sneller verliefd raken?

Bekijk

Uh Oh

Minions have been spotted in a tiny town in Australia.

Bekijk