Home » Materiaal 12+ » Taaldiscussie: Je naam veranderen

Taaldiscussie: Je naam veranderen

Zomaar je naam veranderen?

Vorig jaar veranderden ineens veel mensen in Taiwan hun naam. Dat gebeurde niet omdat ze hun naam niet meer mooi vonden. Ze deden dat omdat een bekende restaurantketen waar je sushi kunt eten, een actie had bedacht. Klanten die het woord ‘zalm’ in hun naam hadden, en dat ook konden laten zien op hun identiteitskaart, kregen een gratis maaltijd.

Dus wat deden veel Taiwanezen: ze veranderden hun naam officieel in ‘Zalm’, ‘Zalmdroom’, ‘Dansende Zalm’, ‘Zalmprins’, enz. enz. In Taiwan kun je namelijk heel gemakkelijk je naam veranderen: je hoeft eigenlijk alleen maar een formulier in te vullen en op te sturen. Alleen: je mag dat maar drie keer doen.

De meeste sushi-liefhebbers veranderden hun naam een of twee keer. Ze genoten van hun gratis sushi en namen daarna hun eigen naam weer terug. Maar anderen konden zich niet beheersen: ze veranderden hun naam drie keer. Drie keer gratis sushi! Maar ja, dat betekende wel dat ze écht voor altijd ‘Zalmprins’ of zoiets heten. En nu hebben ze spijt.

De regering van Taiwan beslist binnenkort of ze deze mensen de kans zal geven hun naam nog één keer te veranderen, zodat ze hun ‘echte’ naam kunnen terugkrijgen.

– Wat had jij gedaan als je in Taiwan had gewoond en erg van sushi hield? Had je je naam ook veranderd voor een of twee of misschien wel drie gratis maaltijden?

– Heb je medelijden met de mensen die nu een rare naam als ‘Zalmprins’ hebben?

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Onze Taal Nederlands

Taalkronkels

Een ‘taalkronkel’ is vaak een zin met een fout, maar het is vooral een grappige zin.

Bekijk

Taalkronkels

Een ‘taalkronkel’ is vaak een zin met een fout, maar het is vooral een grappige zin.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.