Afschaffen Eerste Kamer

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De leden van de Provinciale Staten kiezen op hun beurt de 75 leden van de Eerste Kamer. Arjen Lubach betoogt in De Avondshow dat de Eerste Kamer afgeschaft moet worden.

Bekijk

Pieter Derks over ambtenaren op TikTok

In steeds meer landen wordt het ambtenaren verboden TikTok te gebruiken. Dit verbod heeft veel te maken met het feit dat deze app data van gebruikers verzamelt die mogelijk doorgesluisd worden naar de Chinese overheid. Pieter Derks vertelt wat hij hiervan vindt.

Bekijk
Demonstratie Wappie

Campagne tegen polarisatie

De Stichting Ideële Reclame (SIRE) heeft onlangs een nieuwe campagne over polarisatie gelanceerd. De slogan luidt: verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt. Maar heeft een dergelijke campagne nut?

Bekijk

Actuele situatie Rusland

Door de oorlog met Oekraïne is Rusland de laatste maanden veel in het nieuws. Afgelopen week was dat niet anders. Het land werd in verband gebracht met de sabotage van de Nord Stream-gaspijpleidingen en de oneerlijke referenda in bezette gebieden in Oekraïne. Arjen Lubach belicht in zijn avondshow beide kwesties op satirische wijze.    Vragen …

Actuele situatie Rusland Read More »

Bekijk

Taalkronkels

Een ‘taalkronkel’ is vaak een zin met een fout, maar het is vooral een grappige zin.

Bekijk

Illegaal pokeren

In Nederland vinden steeds meer illegale pokertoernooien plaats. Dat komt vooral doordat er weinig legale alternatieven zijn. Er kleven echter diverse nadelen aan deze illegale pokertoernooien.    Vragen vooraf Poker jij wel eens met vrienden? Zou jij deelnemen aan een illegaal pokertoernooi?   Bekijk de video Een Vandaag: Steeds meer illegale pokertoernooien in Nederland   …

Illegaal pokeren Read More »

Bekijk

Taalkronkels

Een ‘taalkronkel’ is vaak een zin met een fout, maar het is vooral een grappige zin.

Bekijk