Home » Materiaal 12+ » Extra: uitgebreide lesbrief over de huid, aangeboden door Eurofysica

Extra: uitgebreide lesbrief over de huid, aangeboden door Eurofysica

Wil jij met je klas de diepte in gaan over ons grootste orgaan? Goed nieuws! Onze partner Eurofysica biedt hier een super uitgebreide lesbrief aan, bomvol informatie en met verrassende testjes en opdrachten.

Eurofysica wil het lesgeven in bètavakken, ICT en techniek leuker, inspirerend en veilig maken. Ze zijn een partner voor scholen en ondersteunen TOA’s en docenten met lesmateriaal, trainingen en practicum materiaal voor de technische- en bètavakken.

Klik op de afbeelding hieronder om de lesbrief te openen. Veel plezier!

Andere Lessuggesties Biologie

De (zware) charme van je darmen: het microbioom!

Ze wonen in de neus, de mond, de oren, de vagina en op de huid. Maar vooral, in de darmen. Deze medebewoners - bacteriën, eencellige diertjes, schimmels en virussen - noemen we in zijn geheel het microbioom.

Bekijk
Duinen

Hoe ontstaan duinen?

Duinen beschermen ons tegen de zee én ze zijn aangelegd door de zee zelf. Op de duinen groeit helmgras. De lange wortels van dit gras zorgen ervoor dat de zandkorrels niet worden weggeblazen. Zo blijven de duinen liggen. Maar hoe zijn ze ontstaan?

Bekijk

Wat kun je uit het DNA van iemand lezen?

DNA is eigenlijk de code die je cellen uitlezen om te weten hoe je lichaam moet functioneren. Het is ook mogelijk voor ons als mens om iemands DNA te lezen. Dat is wel behoorlijk ingewikkeld. Complexe technieken zijn er voor nodig om op basis van speeksel of bloed te kijken naar hoe ons DNA eruit […]

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.