Kruiswoordpuzzel Geleedpotigen

Geleedpotigen zijn koudbloedige, ongewervelde dieren. Deze hebben een uitwendig skelet en een gesegmenteerd lichaam met gelede poten. Denk hierbij vooral aan spinnen, duizendpoten en kreeften. Test jouw kennis over geleedpotigen met deze kruiswoordpuzzel!

Bekijk
Schimmels

Kruiswoordpuzzel Schimmels

Schimmels staan bekend als de opruimers van de natuur. Ze kunnen zowel goed als slecht zijn. Test je kennis over schimmels met deze puzzel!

Bekijk
Bevalling

Hoe verloopt een bevalling?

Wat gebeurt er allemaal in een lichaam tijdens de bevalling? In deze video-opdracht kom je erachter hoe de geboorte van een baby verloopt.

Bekijk
bacteriën op een petrischaal

Kruiswoordpuzzel Bacteriën

Bacteriën zijn heel kleine levende organismen. Sommige zijn nuttig, andere juist schadelijk. Test je kennis over bacteriën met deze puzzel!

Bekijk
Beethoven

Dankzij Beethovens haren weten we eindelijk waaraan hij is gestorven

Lange tijd dachten wetenschappers dat de componist Beethoven is gestorven aan zijn langdurige alcoholgebruik. Maar uit DNA-onderzoek blijkt nu dat zijn alcoholconsumptie niet de enige reden is waarom zijn lever het begaf. In deze opdracht kom je erachter waaraan de muziekgenie is gestorven.

Bekijk
Frietjes van wortel, pastinaak en biet

Groentefriet gezond? Jammer genoeg niet.

Sinds maart krijg je in Frankrijk geen Franse frietjes meer bij je Big Mac, maar een bakje gefrituurde biet, pastinaak en wortel. Volgens de Franse McDonald's is dit een gouden trio. Maar is deze groentefriet eigenlijk wel gezonder dan gefrituurde aardappels? In deze opdracht kom je daarachter.

Bekijk
Verschillende dieren uit het dierenrijk: vissen, beer, vogels, slang

Kruiswoordpuzzel Dieren

Op basis van allerlei kenmerken worden dieren ingedeeld in een bepaalde groep van het dierenrijk. Test je kennis over dieren met deze puzzel!

Bekijk
Rode bloedcellen

Kruiswoordpuzzel Bloed

Een volwassen mens heeft ongeveer vijf tot zes liter bloed. Dat bloed vormt een belangrijk transportsysteem van ons lichaam. Het stroomt voortdurend om zuurstof en andere stoffen via bloedvaten aan organen te leveren. En het voert afvalstoffen af. Wat weet jij over bloed? Test je kennis met de kruiswoordpuzzel!

Bekijk
Plastic afval drijvend in de zee

De reis van een plastic flesje

Plastic in je eten? In deze video-opdracht kom je erachter waarom het zo belangrijk is om je plastic afval netjes weg te gooien.

Bekijk
Een glas karnemelk

Waarom een glas karnemelk drinken gezond is

Sommige mensen zijn er dol op, anderen moeten er niks van weten: karnemelk. Door de zure smaak vindt niet iedereen deze melksoort lekker. Maar het is goed voor je gezondheid om af en toe een glaasje karnemelk te drinken. In deze opdracht kom je erachter waarom.

Bekijk