Home » Materiaal 12+ » Zeitumstellung

Zeitumstellung

Zondag 31 maart was het weer zover: de klok moest verzet worden. De zomertijd is ingegaan! Maar waarom hebben we zomertijd en wintertijd? En moeten we dat wel zo laten? Veel mensen willen niet meer dat de klok twee keer per jaar wordt verzet. Ook in Duitsland is daarover een discussie losgebarsten. In deze opdracht leren jullie meer over de zomer- en wintertijd.

Downloads

Leerling:
NK-aktu-april2019-Zeitumstellung-2 vmbo-leerling
NK-aktu-april2019-Zeitumstellung-3 vmbo-leerling
NK-aktu-april2019-Zeitumstellung-2hv-leerling

Docent:
NK-aktu-april2019-Zeitumstellung-2 vmbo-docent
NK-aktu-april2019-Zeitumstellung-3 vmbo-docent
NK-aktu-april2019-Zeitumstellung-2hv-docent

Andere Actuele opdracht Duits

Auto’s

De leerlingen gaan aan de slag met het thema ‘Auto’ en breder met het thema 'Vervoer'. Ze komen meer te weten over twee automusea in Stuttgart en gaan het gesprek met elkaar aan over het thema 'Vervoer'.

Bekijk
Mercedes

Auto’s

“Deutsche lieben ihre Autos” is een bekende uitspraak. De auto-industrie is een van de winstgevende economische industrieën van Duitsland.

Bekijk

Wintersport

Jaarlijks gaan zo’n half miljoen Nederlanders rond de kerstvakantie of voorjaarsvakantie naar Oostenrijk, maar waarom?

Bekijk

Mallorca

De actuele opdracht van deze maand gaat over het eiland Mallorca. De leerlingen lezen een tekst over Mallorca en maken een schrijfopdracht.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.