Home » Materiaal PO » Haal het beste uit Lijn 3: 5 tips

Haal het beste uit Lijn 3: 5 tips

Met deze handige materialen en artikelen haal je het beste uit de methode Lijn 3

1. Gebruik bij de thema’s 2 t/m 12 de speciaal ontwikkelde extra dictees. Hiermee kun je met een of meerdere kinderen uit je groep extra oefenen met spelling.

2. Hou deze methodepagina van Lijn 3 in de gaten gedurende het schooljaar. Onderaan vind je namelijk alle extra materialen en lessuggesties, die het werken met de methode makkelijker, leuker en actueler maken.

3. Haal meer uit de rijtjesboeken. De rijtjesboeken bij Lijn 3 zijn een belangrijk hulpmiddel bij het automatiseren en vlot lezen van woorden. Om het lezen met de rijtjesboeken afwisselend te houden, kun je deze motiverende werkvormen gebruiken.

4. Motiveer de kinderen om thuis te oefenen met lezen. Hoe je dit kunt doen lees je in de tips voor thuis oefenen met lezen op Mijn Malmberg. Hierin staan ook twee ouderbrieven.

5. De signaleringen – herfst, winter, voorjaar en zomer – zijn vier belangrijke momenten in het jaar. Na de signaleringen evalueer je de indeling in niveaus. We hebben de belangrijkste aandachtspunten kort op een rijtje gezet: de niveau-indeling, het vervolgaanbod en enkele handige tips. Uitgebreidere informatie vind je uiteraard in de handleiding.

Meer lessuggesties

Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
een taalpuzzel

Zomerse taalpuzzels

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn.

Bekijk
Een kleurrijk reuzenrad

Pretpark

Neem je rekenvaardigheden maar mee als je naar een pretpark gaat! Hoe laat is de parkshow en kun je die ene leuke souvenir wel betalen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.