Home » Materiaal PO » Haal het beste uit Lijn 3: 5 tips

Haal het beste uit Lijn 3: 5 tips

Met deze handige materialen en artikelen haal je het beste uit de methode Lijn 3

1. Gebruik bij de thema’s 2 t/m 12 de speciaal ontwikkelde extra dictees. Hiermee kun je met een of meerdere kinderen uit je groep extra oefenen met spelling.

2. Hou deze methodepagina van Lijn 3 in de gaten gedurende het schooljaar. Onderaan vind je namelijk alle extra materialen en lessuggesties, die het werken met de methode makkelijker, leuker en actueler maken.

3. Haal meer uit de rijtjesboeken. De rijtjesboeken bij Lijn 3 zijn een belangrijk hulpmiddel bij het automatiseren en vlot lezen van woorden. Om het lezen met de rijtjesboeken afwisselend te houden, kun je deze motiverende werkvormen gebruiken.

4. Motiveer de kinderen om thuis te oefenen met lezen. Hoe je dit kunt doen lees je in de tips voor thuis oefenen met lezen op Mijn Malmberg. Hierin staan ook twee ouderbrieven.

5. De signaleringen – herfst, winter, voorjaar en zomer – zijn vier belangrijke momenten in het jaar. Na de signaleringen evalueer je de indeling in niveaus. We hebben de belangrijkste aandachtspunten kort op een rijtje gezet: de niveau-indeling, het vervolgaanbod en enkele handige tips. Uitgebreidere informatie vind je uiteraard in de handleiding.

Meer lessuggesties

Kinderen stoepkrijten huisjes op de muur

Stoepkrijthuisjes op de muur

Het is kaal buiten en daarom versieren we de schoolmuren met onze stoepkrijthuisjes. Een activiteit voor groep 1-2.

Bekijk
Afbeelding van spreekwolk met daarin de tekst 'Ik heb nog 70 euro.' Daarnaast een plaatje van een ijsje met prijskaartje € 2,40

Op kamp!

Rekenen voor groep 8: schattend rekenen, precies rekenen en vergelijken met samengestelde grootheden.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.