Home » Materiaal PO » Dit ben ik in groep 1-2

Dit ben ik in groep 1-2

Kinderen in groep 1 en 2

Het schooljaar is weer begonnen! De gouden weken gaan van start. Een positieve veilige en vertrouwde basis is daarbij van groot belang. Daarom hebben we een set van twee lessuggesties ontwikkeld waarin de leerlingen zichzelf, de groep en jou beter leren kennen.

Kennismakingsactiviteit

Begin het schooljaar met een leuke en laagdrempelige kennismakingsactiviteit voor de kinderen in groep 1-2. Met dit invulblad kunnen de kinderen thuis, in een vertrouwde omgeving en met hulp van hun ouders, verzorgers, opa of oma, meer over zichzelf vertellen.

Het blad bevat vragen en opdrachten over hun interesses, vrienden, talenten, wensen
en gevoelens over het nieuwe schooljaar.

Alle vragen zijn gebaseerd op de positieve psychologie. Door dit blad thuis in te vullen en te versieren, maken de kinderen een persoonlijk document dat zij met trots kunnen delen met jou. Het ingevulde blad geeft inzicht in hoe het kind zichzelf ziet en wie het kind is. Het blad blijft bij jou als leerkracht en wordt niet in de groep besproken.

Bij deze lessuggestie hoort ook een groepsactiviteit

Combineer de individuele en klassikale activiteit voor een compleet programma om een positieve en veilige basis te creëren in de eerste weken van het schooljaar.


Kringgesprek voor een gouden start van het schooljaar

Van de makers van Gelukskoffer

Meer lessuggesties

Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
een taalpuzzel

Zomerse taalpuzzels

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn.

Bekijk
Een kleurrijk reuzenrad

Pretpark

Neem je rekenvaardigheden maar mee als je naar een pretpark gaat! Hoe laat is de parkshow en kun je die ene leuke souvenir wel betalen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.