Home » Materiaal PO » Kringgesprek voor een gouden start in groep 1 -2

Kringgesprek voor een gouden start in groep 1 -2

Kringgesprek met kinderen in groep 1 en 2

Het schooljaar is weer begonnen! De gouden weken gaan van start. Een positieve veilige en vertrouwde basis is daarbij van groot belang. Daarom hebben we een set van twee lessuggesties ontwikkeld waarin de leerlingen zichzelf, de groep en jou beter leren kennen.

Kringesprek

Begin het schooljaar met een waardevol kringgesprek waarin leerlingen hun gedachten, verwachtingen en wensen kunnen delen.
Deze vragen die gebaseerd zijn op positieve psychologie, helpen je om het gesprek te leiden en iedereen actief te betrekken.

Ga met de kinderen in gesprek over hun ervaringen, leerdoelen en hoe ze elkaar en jou om hulp kunnen vragen. Bespreek samen hoe jullie er als groep voor kunnen zorgen dat het een fijn schooljaar wordt voor iedereen.

Door open te staan voor de inbreng van de kinderen, creëer je een positieve sfeer en betrokkenheid vanaf het begin van het schooljaar.

Bij deze lessuggestie hoort ook een individuele activiteit

Combineer de individuele en klassikale activiteit voor een compleet programma om een positieve en veilige basis te creëren in de eerste weken van het schooljaar.


Dit ben ik in groep 1-2

Van de makers van Gelukskoffer

Meer lessuggesties

Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
een taalpuzzel

Zomerse taalpuzzels

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn.

Bekijk
Een kleurrijk reuzenrad

Pretpark

Neem je rekenvaardigheden maar mee als je naar een pretpark gaat! Hoe laat is de parkshow en kun je die ene leuke souvenir wel betalen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.