Home » Materiaal PO » Beleef Station Zuid met De Brandweerclub!

Beleef Station Zuid met De Brandweerclub!

Elke twee weken is er een nieuw luisterverhaal dat aansluit bij de thema’s van de methode. De verhalen gaan over Max en Floen hun vrienden. Ze wonen met hun ouders in de oude brandweerkazerne Station Zuid. Samen met hun vrienden Anna, Tjeng en Melvin richten ze De Brandweerclub op. Met hun club trekken ze er steeds op uit om mensen te helpen en avonturen te beleven.

We volgen de kinderen van De Brandweerclub vijf jaar lang vanaf groep 4 tot en met groep 8 en groeien in die jaren met ze mee. Kinderen worden gestimuleerd om thuis verder te lezen over één van de hoofdpersonen op www.debrandweerclub.nl. Zo stimuleert de Brandweerclub de leesvaardigheid en sociale ontwikkeling van de kinderen.

Lees meer over de opzet en achtergrond van de verhalen van de Brandweerclub in bijgaand artikel.

Station Zuid Luisterverhalen Brandweerclub

Meer lessuggesties

Heksendrank

Oeioeioei! Wat brouwt een heks? En waarom? De kinderen maken een eigen heksendrank in deze geschiedenisles. 

Bekijk
een drumstel

Music puzzles

Let the music play! Afwisselende opdrachten over muziek, in het Engels, om zelfstandig te maken. Met puzzeltjes, een lied op rijm, gekke bandnamen bedenken en een woordzoeker.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.