Sterkste man van Europa

Bijna de helft van je lichaamsgewicht bestaat uit spieren. Spieren heb je op alle plaatsen in het lichaam, zoals in de huid, in de ogen en in het hart. Voor alle bewegingen, van het knipperen met de ogen tot en met het optillen van een gewicht, gebruik je spierarbeid.

Opdracht

Bekijk de film en beantwoord de vragen.

  1. Kun je alle spieren in je lichaam trainen? Zo nee, welke spieren niet?
  2. Waar zit in het menselijk lichaam de sterkste spier? En waar de langste spier?
  3. Vind je de gespierde mannen uit het filmpje mooi? En wat vind je ervan als een vrouw zo gespierd is? Waarom vind je het wel of niet mooi?
  4. Wie is het sterkste van de klas? Welke jongen kan zich het vaakst opdrukken? En welk meisje?
  5. Hoe komt het dat jongens vaak sterker zijn dan meisjes?

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Video Biologie

Slimme kraai

In dit filmpje maakt een kraai een puzzel. Een leuke aanleiding om vragen over biologisch en aangeleerd gedrag te beantwoorden.

Bekijk

Acupunctuur

In dit filmpje maken leerlingen op een grappige manier kennis met acupunctuur. Een leuke aanleiding om vragen over de huid te beantwoorden.

Bekijk

Mieren eten krekel

In de natuur is het een kwestie van eten en gegeten worden. Sommige dieren eten alleen planten, andere alleen dieren en sommige soorten en zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Mieren worden ook wel de opruimers van de natuur genoemd, kijk maar hoe grondig ze een dood dier opruimen!

Bekijk

Monsterlijke mutaties

Mutaties spelen een belangrijke rol bij veel biologische verschijnselen. Soms zijn ze nuttig, maar soms levensbedreigend!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.