Home » Materiaal 12+ » Dag van de Duitse taal 2023: Sport

Dag van de Duitse taal 2023: Sport

Op donderdag 12 oktober 2023 vieren scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is ‘Sport’.

In deze opdracht kom je meer te weten over gebeurtenissen in de sportwereld, sport in Duitsland en de meest geliefde sporten in Duitsland.

3 havo / vwo

De actuele opdracht van deze maand staat in het teken van de Dag van de Duitse taal en gaat over sport. De leerlingen kijken naar een video van Checker Tobi over ‘kracht’.

4 havo / vwo

De actuele opdracht van deze maand staat in het teken van de Dag van de Duitse taal en gaat oversport. De leerlingen kijken naar een video van Galileo met een top 5 van bijzondere sporten.

5 vwo

De actuele opdracht van deze maand staat in het teken van de Dag van de Duitse taal en gaat over sport. De leerlingen bekijken een video van Quarks over het effect van sport op je lichaam en lezen een tekst die gericht is op de positieve effecten van sporten op je hersenen.

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Actuele opdracht Duits

Auto’s

De leerlingen gaan aan de slag met het thema ‘Auto’ en breder met het thema 'Vervoer'. Ze komen meer te weten over twee automusea in Stuttgart en gaan het gesprek met elkaar aan over het thema 'Vervoer'.

Bekijk
Mercedes

Auto’s

“Deutsche lieben ihre Autos” is een bekende uitspraak. De auto-industrie is een van de winstgevende economische industrieën van Duitsland.

Bekijk

Wintersport

Jaarlijks gaan zo’n half miljoen Nederlanders rond de kerstvakantie of voorjaarsvakantie naar Oostenrijk, maar waarom?

Bekijk

Mallorca

De actuele opdracht van deze maand gaat over het eiland Mallorca. De leerlingen lezen een tekst over Mallorca en maken een schrijfopdracht.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.