Chancengleichheit

De actuele opdracht van deze maand gaat over gelijke kansen voor iedereen op school. De leerlingen in 3 havo/vwo gaan met de receptieve vaardigheden aan de slag rondom het thema ‘kansengelijkheid’. Leerlingen uit 4 havo/vwo krijgen inzicht in het feit dat opleidingsniveau en inkomen van de ouders voor een groot gedeelte het succes van het kind bepalen. De leerlingen worden aan het denken gezet waarom dat zo is en wat eraan gedaan zou kunnen worden. Leerlingen uit 5 havo/vwo kijken naar de situatie in Duitsland tijdens de coronacrisis en vergelijken die met hun eigen situatie. Ze krijgen inzicht in de problematiek rondom sociale ongelijkheid en de effecten hiervan op het onderwijs en de kansen die leerlingen krijgen.

Leerling:
NK-aktu-november2021-Chancengleicheit_3HV-leerling
NK-aktu-november2021-Chancengleichheit-4HV-leerling
NK-aktu-november2021-Chancengleichheit-5V-leerling

Docent:
NK-aktu-november2021-Chancengleicheit_3HV-docent
NK-aktu-november2021-Chancengleichheit-4HV-docent
NK-aktu-november2021-Chancengleichheit-5V-docent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Actuele opdracht Duits

Dag van de Duitse Taal

Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar een dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is
‘Reisen’.

Bekijk

Spiele

Met deze actuele opdracht gaan de leerlingen aan de slag met het thema ‘spellen’. Ze krijgen inzicht in de wijze waarop een bordspel ontstaat en gaan met elkaar in discussie over stellingen bij het thema, bedenken een spel waarbij ze de Duitse taal nodig hebben of overtuigen elkaar dat hun lievelingsspel het beste spel is …

Spiele Read More »

Bekijk

Pasen

Met Pasen komt de paashaas en verven we eieren. Maar waar komt deze traditie vandaan en wat vieren we met Pasen? Na deze activiteit weten jullie meer hierover.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.