Home » Tips voor de invulling van digitale geletterdheid

Tips voor de invulling van digitale geletterdheid

Digitale ontwikkelingen veranderen de wereld razendsnel en dat vraagt om nieuwe vaardigheden. Ook in het onderwijs.Het doel van digitale geletterdheid is om leerlingen te leren functioneren in een samenleving waarin digitale technologie en media steeds meer aanwezig zijn. Denk aan online nepnieuws van betrouwbare bronnen onderscheiden, maar ook weten hoe je omgaat met digitale apparaten, zoals een laptop of tablet.

Met de lesmethode Naut Meander en Brandaan ontdekken leerlingen niet alleen de samenhang tussen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek, maar leren ze ook 21e-eeuwse vaardigheden, zoals digitale geletterdheid. Een van de onderdelen van deze lesmethode gaat hierop in en laat zien hoe je als leerkracht meer invulling kunt geven aan digitale geletterdheid. In de video wordt hierover meer uitleg gegeven.

Voor een aantal digitale hulpmiddelen zijn bovendien in samenwerking met Ontdekmedia heldere stappenplannen ontwikkeld. Deze stappenplannen kun je downloaden op onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Beeld uit de vlog Latino King van Steven Stavast

Boek voor Nederlands: Latino King

Castel heeft geen zin in school. Hij laat zich verleiden drugs te smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.