TEDxYouth: inzicht in het tienerbrein

0

Regelmatig zetten we op OVM een TED-talk in de spotlight die iedereen wat ons betreft moet hebbengezien . Of het nu gaat om de inhoud voor jou als docent of voor leerlingen. Deze keer een TEDxYouth-video – speciaal gemaakt voor jongeren – waarin het tienerbrein centraal staan. Weten jouw leerlingen hoe het zit met hun brein?

In deze TED-talk legt Adriana Galván, professor in de Psychologie, op een laagdrempelige manier uit aan jongeren hoe hun brein zicht ontwikkelt en hoe het precies werkt. Aan bod komen onder meer de fysieke vorming van het brein, waarom het tienerbrein uniek is, het doel van ‘verkeerde’ gewaagde beslissingen, de gevoeligheid van jongerenbrein en zoeken naar. Deze TED-talk is interessant voor iedereen die meer te weten wil komen over de werking van het tienerbrein.

Meer over het tienerbrein

Op OVM verschijnen regelmatig artikelen over het tienerbrein. In dit interview legt hersenwetenschapper Prof. dr. Jelle Jolles, onder meer bekend van het boek Het tienerbrein, uit wat scholen kunnen doen om (nog) beter in te spelen op de verschillen tussen leerlingen. En in deze blog schrijft pedagoog en gastblogger Judith Peinemann over de ingewikkelde kwestie omtrent de zestienjarige Maarten die onwijs gemotiveerd is, maar gebukt gaat onder zijn puberbrein.

Heb jij het met jouw leerlingen weleens over de werking van het tienerbrein? Binnen welke context? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here