Home » Materiaal PO » Zonnige zomerboekjes

Zonnige zomerboekjes

Logo Lijn 3

Ben Bus rijdt Lijn 3 naar de garage voor een grote beurt, want het is bijna vakantie. Zes lange weken vrij! Zou Ben in de vakantie op reis gaan of blijft hij lekker in Leesstad?

Hieronder kunt u een vrolijk voorleesverhaal en afwisselende werkbladen downloaden. Deze zijn in te zetten vanaf thema 11 en hebben als onderwerp zomer, vakantie en water (thema 12). Als u een lang schooljaar heeft, kunt u de bladen op school laten maken. Maar u kunt de bestanden natuurlijk ook mee naar huis geven. Zo blijven de kinderen ook tijdens de vakantie betrokken bij wat ze het afgelopen jaar zoal geleerd hebben. Terwijl u (of een ouder of verzorger in de thuissituatie) het verhaal voorleest, kunnen de kinderen alvast de voorplaat inkleuren. En daarna kunnen ze zelfstandig aan de slag met onder andere een quiz en een woordzoeker. En … een portret van hun juf of meester.

Lijn 3 Zomerboekje basislijn

Lijn 3 Zomerboekje basislijn antwoorden

Lijn 3 Zomerboekje pluslijn

Lijn 3 Zomerboekje pluslijn antwoorden

Lijn 3 Zomerboekje voorleesverhaal

Meer lessuggesties

Heksendrank

Oeioeioei! Wat brouwt een heks? En waarom? De kinderen maken een eigen heksendrank in deze geschiedenisles. 

Bekijk
een drumstel

Music puzzles

Let the music play! Afwisselende opdrachten over muziek, in het Engels, om zelfstandig te maken. Met puzzeltjes, een lied op rijm, gekke bandnamen bedenken en een woordzoeker.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.