Home » Materiaal PO » Zomerse taalpuzzels

Zomerse taalpuzzels

een taalpuzzel

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn. De puzzels zijn gevarieerd en prikkelen de taalvaardigheid en het logisch denken van de leerlingen. Ze gaan aan de slag met woordzoekers, een woordsudoku, raadsels waarbij ze de juiste woorden op de goede plek moeten invullen en oefeningen met de overtreffende trap. Ook is er ruimte voor een tekenopdracht aan de hand van een stappenplan.

De opdrachten zijn gemaakt rondom zomerse onderwerpen als de zee, het strand en vakantie. Zo sluiten ze goed aan bij de belevingswereld van kinderen in de zomer. Tegelijkertijd vergroten ze spelenderwijs de woordenschat rond deze thema’s.
Deze lessuggestie is ideaal om op een ontspannen maar leerzame manier met taal bezig te zijn. Je kunt de kinderen zelfstandig of in groepjes aan de puzzels laten werken zodat ze van elkaar kunnen leren.

Meer lessuggesties

Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
Een kleurrijk reuzenrad

Pretpark

Neem je rekenvaardigheden maar mee als je naar een pretpark gaat! Hoe laat is de parkshow en kun je die ene leuke souvenir wel betalen?

Bekijk
Een koptelefoon om een aantal boeken heen

Groep 5-8: Hoe klinkt je boek?

De kinderen proberen het gevoel dat een boek bij hen oproept te vertalen naar muziek die erbij past. Maak samen muziek met een boek!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.