Home » Materiaal PO » Korte cursus kerstkaart maken

Korte cursus kerstkaart maken

De kinderen maken en schrijven een persoonlijke kerstkaart, met een boodschap die past bij de ontvanger.

Staal

Staal Cursus kerstkaart maken Handleiding Groep 6-8
Staal Cursus kerstkaart maken Werkblad Groep 6-8

Taal Actief 4

Taal actief 4 Cursus kerstkaart maken Handleiding Groep 6-8
Taal actief 4 Cursus kerstkaart maken Werkblad Groep 6-8

Mooi gebaar; doe meteen mee aan deze actie

Schrijf een kerstkaart aan een eenzame oudere

Veel ouderen voelen zich eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Juist dan kan een kerstkaart echt iets betekenen en wat warmte en aandacht brengen. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds de Grote Kerstkaartenactie, om ook dit jaar weer zoveel mogelijk ouderen een mooie kerstwens te bezorgen.

Het Nationaal Ouderenfonds roept iedereen op om op vrijdag 8 december de Dag van de Kerstkaart een kaartje met een warme kerstgroet voor een oudere te sturen. Alle kaarten die het Ouderenfonds ontvangt, worden door vrijwilligers gesorteerd en door de postbezorgers van PostNL bij zorgcentra in het hele land bezorgd.

Aan de actie doen 1.200 basisscholen mee. De leerlingen ontvangen een gratis lespakket met kerstkaarten en lesmateriaal over eenzaamheid en hoe je een kaart moet schrijven en versturen. Vaak bezorgen de kinderen de kaarten ook zelf bij zorgcentra bij hen in de buurt.

Het is de negende keer dat het Ouderenfonds samen met het PostNL Bijzondere Momenten Fonds en Kidsweek de Grote Kerstkaartenactie organiseert. Vorig jaar werden er ruim 300.000 kaarten verstuurd. We hopen dit jaar nog meer ouderen een mooie kerstwens te bezorgen.

Doe mee in drie stappen:

  1. Kies een mooie kaart uit of maak er zelf één of twee, of een heleboel.
  2. Schrijf een warm berichtje voor een oudere. Deel jouw favoriete kerstliedje of stel een vraag. Wat is uw warmste herinnering aan de feestdagen en wat staat er dit jaar op het menu? Als je jouw naam en adres op de kaart vermeldt krijg je misschien wel een kaartje terug.
  3. Plak een postzegel en stuur de kaart(en) vóór 15 december 2023 naar het Ouderenfonds: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Meer informatie: ouderenfonds.nl

Meer lessuggesties

Taalpuzzeltjes over voetbal

Sport

Plezier in taal! Dat krijgen de kinderen gegarandeerd met deze taalpuzzeltjes rond het thema Sport.

Bekijk

Een dagje uit

De kinderen organiseren een dagje uit voor hun gezin in de eigen provincie.

Bekijk
De larve van een lieveheersbeestje

Magische metamorfoses

Wow! Die larve lijkt helemaal niet op zijn vader en moeder. En wat gebeurt er bij dat kikkervisje?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.