Home » Materiaal PO » Haal het beste uit Staal: 5 tips

Haal het beste uit Staal: 5 tips

Met deze handige materialen en artikelen haal je het beste uit de methode Staal.

1. Ieder thema van Staal start met een themafilm. Hiermee introduceer je het thema bij de kinderen. Je kunt ouders betrekken bij de thema’s door ze mee te laten kijken met de themafilmpjes. 

2. Registreer en analyseer nauwgezet de spellingsfouten van de kinderen, zodat je weet waar je aandacht moet besteden bij het opfrissen.

3. Pas de volgorde van de taalthema’s aan naar jouw eigen voorkeur, zodat je ze kunt combineren met andere vakoverstijgende of wereldoriëntatiethema’s op school. Op Mijn Malmberg staat bijvoorbeeld een overzicht met Staal-thema’s en corresponderende NMB2 thema’s.

4. Overweeg het gebruik van oefensoftware om extra te oefenen met woordenschat of spelling.

5. In samenwerking met het Expertisecentrum Nederlands schreef José Schraven een artikel over hoe je kinderen met lees- en spellingproblemen de juiste begeleiding geeft op de zorgniveaus. Handig bij Staal!

Meer lessuggesties

Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
een taalpuzzel

Zomerse taalpuzzels

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn.

Bekijk
Een kleurrijk reuzenrad

Pretpark

Neem je rekenvaardigheden maar mee als je naar een pretpark gaat! Hoe laat is de parkshow en kun je die ene leuke souvenir wel betalen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.