Home » Materiaal PO » Haal het beste uit Leeslink: 5 tips

Haal het beste uit Leeslink: 5 tips

Met deze handige materialen en artikelen haal je het beste uit de methode voor begrijpend lezen, Leeslink

1. De kern van de les is de tekst; de tekst staat centraal. Houd de introductie kort en bondig, zorg dat er voldoende tijd is om aan de slag te gaan met de tekst.

2. Snelsemantiseer de moeilijke woorden door de betekenis meteen tijdens het voorlezen van de tekst te noemen. Houd dit kort en bondig. Maak er geen woordenschatles van.

3. Lees de tekst als leerkracht de eerste keer hardop voor. Zo zorg je dat alle leerlingen de tekst al een keer gehoord hebben en dat het technisch lezen geen belemmering vormt.

4. Kijk in de groeiende leerlijnen van Leeslink op Mijn Malmberg welke tekst aan bod komt. Haal voor de leesbeleving en motivatie het boek eventueel uit de (school)bibliotheek.

5. Scroll eens naar beneden op deze pagina: onderaan vind je gedurende het schooljaar alle extra materialen en lessuggesties, die het werken met de methode makkelijker, leuker en actueler maken.

Meer lessuggesties

Kinderen stoepkrijten huisjes op de muur

Stoepkrijthuisjes op de muur

Het is kaal buiten en daarom versieren we de schoolmuren met onze stoepkrijthuisjes. Een activiteit voor groep 1-2.

Bekijk
Afbeelding van spreekwolk met daarin de tekst 'Ik heb nog 70 euro.' Daarnaast een plaatje van een ijsje met prijskaartje € 2,40

Op kamp!

Rekenen voor groep 8: schattend rekenen, precies rekenen en vergelijken met samengestelde grootheden.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.