Home » Materiaal PO » Haal het beste uit Leeslink: 5 tips

Haal het beste uit Leeslink: 5 tips

Met deze handige materialen en artikelen haal je het beste uit de methode voor begrijpend lezen, Leeslink

1. De kern van de les is de tekst; de tekst staat centraal. Houd de introductie kort en bondig, zorg dat er voldoende tijd is om aan de slag te gaan met de tekst.

2. Snelsemantiseer de moeilijke woorden door de betekenis meteen tijdens het voorlezen van de tekst te noemen. Houd dit kort en bondig. Maak er geen woordenschatles van.

3. Lees de tekst als leerkracht de eerste keer hardop voor. Zo zorg je dat alle leerlingen de tekst al een keer gehoord hebben en dat het technisch lezen geen belemmering vormt.

4. Kijk in de groeiende leerlijnen van Leeslink op Mijn Malmberg welke tekst aan bod komt. Haal voor de leesbeleving en motivatie het boek eventueel uit de (school)bibliotheek.

5. Scroll eens naar beneden op deze pagina: onderaan vind je gedurende het schooljaar alle extra materialen en lessuggesties, die het werken met de methode makkelijker, leuker en actueler maken.

Meer lessuggesties

Taalpuzzeltjes over voetbal

Sport

Plezier in taal! Dat krijgen de kinderen gegarandeerd met deze taalpuzzeltjes rond het thema Sport.

Bekijk

Een dagje uit

De kinderen organiseren een dagje uit voor hun gezin in de eigen provincie.

Bekijk
De larve van een lieveheersbeestje

Magische metamorfoses

Wow! Die larve lijkt helemaal niet op zijn vader en moeder. En wat gebeurt er bij dat kikkervisje?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.