Home » Materiaal PO » Doorgaande lijn Lezen: Lijn 3 en Grip op lezen

Doorgaande lijn Lezen: Lijn 3 en Grip op lezen

Lijn 3 bouwt voort op de tussendoelen van groep 1 en 2 en heeft een doorgaande lijn naar de meest gebruikte taal-en leesmethodes voor groep 4. Leren in een doorgaande lijn betekent dat het onderwijsaanbod op organisatorisch, inhoudelijk en didactisch niveau zoveel mogelijk op elkaar is afgestemd. Bedoeld om het onderwijs efficiënter en effectiever te maken. Het zorgt voor gebruiksgemak voor de leerkracht en voorkomt cognitieve verwarring bij kinderen.

In het bijgesloten overzicht laten we zien hoe ons aanbod voor het vakgebied Aanvankelijk lezen naadloos aansluit op de methode Grip op lezen.

Uiteraard sluiten Grip op lezen en Lijn 3 ook goed aan op andere methodes in het basisonderwijs. De taal-, lees-en spellingmethodes van Malmberg zijn inhoudelijk op elkaar afgestemd en daarmee herkenbaar voor zowel de leerkracht als de kinderen.

Doorgaande lijn Lijn 3 – Grip op lezen

Meer lessuggesties

Taalpuzzeltjes over voetbal

Sport

Plezier in taal! Dat krijgen de kinderen gegarandeerd met deze taalpuzzeltjes rond het thema Sport.

Bekijk

Een dagje uit

De kinderen organiseren een dagje uit voor hun gezin in de eigen provincie.

Bekijk
De larve van een lieveheersbeestje

Magische metamorfoses

Wow! Die larve lijkt helemaal niet op zijn vader en moeder. En wat gebeurt er bij dat kikkervisje?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.