Home » Lesbezoeken: leren van collega’s

Lesbezoeken: leren van collega’s

Leraren die elkaar in de les bezoeken? Waarom zou je dat op je school willen? Als je openstaat voor verbetering van je onderwijskwaliteit en wilt leren van je collega’s, dan zijn lesbezoeken een interessante optie. Zo word je beter in dat wat je doet en kun je ontdekken hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen. Al doende leer je ook je collega’s beter kennen. Dit draagt ook nog eens bij aan een goede sfeer en prettig klimaat. Er ontstaat een lerende cultuur.

Wat zijn dat, lesbezoeken?

Je gaat letterlijk op bezoek bij een collega uit het onderwijsteam. Dat vereist wat organisatie. Een docenten-innovatieteam kan de lesbezoeken faciliteren. Met behulp van een kijkwijzer beoordelen collega’s elkaar; de docent in verschillende rollen. Positieve feedback is daarbij belangrijk. Deze bezoeken worden een vast onderdeel van het takenpakket van de docent en de resultaten kunnen meegenomen worden naar functioneringsgesprekken.

Wil je meer weten? Lees het artikel Een lerende cultuur op voortgezetleren.nl. Voortgezet leren is een campagne van de VO-raad in samenwerking met Schoolinfo.

Hoe leren jij en je collega’s van elkaar? Deel je tips en ervaringen via het reactieformulier.

 

Laatste onderwijsnieuws

Een kind op een hinkelpad

Beweging in het rekenen (deel 2)

Er is steeds meer aandacht voor bewegen op school. Welke werkvormen zijn daadwerkelijk effectief voor het leren?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.