PO en VO Lesbezoeken: leren van collega's

Lesbezoeken: leren van collega’s
L

Leraren die elkaar in de les bezoeken? Waarom zou je dat op je school willen? Als je openstaat voor verbetering van je onderwijskwaliteit en wilt leren van je collega’s, dan zijn lesbezoeken een interessante optie. Zo word je beter in dat wat je doet en kun je ontdekken hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen. Al doende leer je ook je collega’s beter kennen. Dit draagt ook nog eens bij aan een goede sfeer en prettig klimaat. Er ontstaat een lerende cultuur.

Wat zijn dat, lesbezoeken?

Je gaat letterlijk op bezoek bij een collega uit het onderwijsteam. Dat vereist wat organisatie. Een docenten-innovatieteam kan de lesbezoeken faciliteren. Met behulp van een kijkwijzer beoordelen collega’s elkaar; de docent in verschillende rollen. Positieve feedback is daarbij belangrijk. Deze bezoeken worden een vast onderdeel van het takenpakket van de docent en de resultaten kunnen meegenomen worden naar functioneringsgesprekken.

Wil je meer weten? Lees het artikel Een lerende cultuur op voortgezetleren.nl. Voortgezet leren is een campagne van de VO-raad in samenwerking met Schoolinfo.

Hoe leren jij en je collega’s van elkaar? Deel je tips en ervaringen via het reactieformulier.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Coronaproof de feestdagen door

Kan Sinterklaas naar school komen? Doen we het kerstdiner in de klas? We zijn allemaal druk bezig met de voorbereidingen voor de gezellige wintermaanden:...