Home » Handig: vragenlijsten schoolontwikkeling

Handig: vragenlijsten schoolontwikkeling

Scholen zijn continu in ontwikkeling. Er zijn altijd dingen die beter kunnen en grote veranderingen kun je vaak beter stapsgewijs invoeren. Maar wat vinden we met zijn allen van die ontwikkelingen binnen de school? Om daarachter te komen, ontwikkelde het leerlab Leerling eigenaar leerproces van Leerling 2020 verschillende vragenlijsten voor iedere doelgroep binnen de school.

Leerling 2020: ‘Voor elke doelgroep binnen de school heeft het leerlab een set vragen opgesteld. De vragenlijst gaat in op hoe alle betrokkenen het onderwijs op school op dit moment ervaren en waar hun wensen voor de toekomst liggen. Voelen leerlingen zich eigenaar van hun leerproces? Wat verstaan docenten onder gepersonaliseerd leren? Wat vinden ouders belangrijk in het onderwijs van hun kind? De meting is geen beoordeling van de school of van collega’s, maar een manier om het gesprek over onderwijsontwikkeling te openen met alle betrokkenen.’

Vragenlijsten downloaden

Ben je benieuwd hoe de verschillende betrokken scholen de vragenlijsten ervaren en hoe ze ermee te werk gaan? Lees dan verder in het artikel Vragenlijst: In gesprek over je schoolontwikkeling. Liever meteen door naar de vragenlijsten? Je download ze hieronder:

Meer van Leerling 2020

We publiceren regelmatig artikelen over de projecten binnen de verschillende leerlijnen van Leerling 2020. Bijvoorbeeld over differentiëren met behulp van een portfolio, of over een gemakkelijke tool om de motivatie van leerlingen te meten. Ben je geïnteresseerd in gepersonaliseerde leerroutes? Lees dan eens verder over de checklist individuele leerroutes.

Onderzoekt jouw school hoe verschillende betrokkenen de veranderingen en ontwikkelingen binnen de school ervaren? Zo ja, op welke manier? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.