Home » Gezonde en duurzame voeding op de basisschool

Gezonde en duurzame voeding op de basisschool

Elke dag groente of fruit bij de lunch, water drinken of een feestbeleid in plaats van traktaties. Wat voor gezonde stappen zetten jij en je collega’s dit schooljaar? Het Voedingscentrum ondersteunt basisscholen met informatie en handige hulpmiddelen. Zo maken we samen gezond en duurzaam eten op school vanzelfsprekend.

Jij als leerkracht kunt goed eten stimuleren

Gezonde voeding geeft kinderen alle energie en voedingsstoffen om lekker te spelen en om zich goed te kunnen concentreren. Als leerkracht kun je een belangrijke rol spelen om gezond en duurzaam eten te stimuleren. Je kunt zelf laten zien dat je geniet van gezond eten, kinderen aanmoedigen om water te drinken en ouders laten zien wat gezonde broodtrommels zijn.

Gebruik het vernieuwde voorbeeld voedingsbeleid

Het helpt als er vanuit de school heldere afspraken zijn over gezond en duurzaam eten. Een voedingsbeleid schept duidelijkheid voor leerlingen, ouders en leerkrachten. Het Voedingscentrum maakt het graag makkelijk voor scholen. Daarom hebben we ons voorbeeld voedingsbeleid voor basisscholen onlangs vernieuwd. Met een handig overzicht van gezonde en minder gezonde producten bieden we inspiratie om de aanpassingen stapsgewijs in het beleid door te voeren. Kijk op www.voedingscentrum.nl/voedingsbeleid.

Gratis posters om te laten zien wat je doet

Heb je een nieuw voedingsbeleid of een nieuwe stap gezet richting gezonde en duurzame voeding? Laat het zien in de school. We hebben mooie posters om te communiceren over suikerklontjes in dranken, gezonde tussendoortjes en broodtrommels. Bestel de posters in de webshop gratis zonder verzendkosten met de kortingscode gezondopschool en inspireer ouders, leerlingen en collega’s met gezonde voorbeelden. Deze actie loopt tot 1 november.

Wil je weten wat het Voedingscentrum nog meer voor je kan doen? Kijk voor alle informatie en handige hulpmiddelen op www.voedingscentrum.nl/gezondopschool.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind op een hinkelpad

Beweging in het rekenen (deel 2)

Er is steeds meer aandacht voor bewegen op school. Welke werkvormen zijn daadwerkelijk effectief voor het leren?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.