Home » Boek voor Nederlands: Match

Boek voor Nederlands: Match

Docent en acteur Steven Stavast neemt je mee langs de meest intrigerende boeken van de jeugdliteratuur. Zijn missie: lezen weer leuk maken voor jongeren.
Elke maand delen we een van zijn YouTube video’s met jou.

Match

Auteur: Buddy Tegenbosch

De zeventienjarige Jim krijgt een contract aangeboden bij een grote voetbalclub. Hij lijkt daarmee door te breken als profvoetballer. Zijn carrière staat centraal in het gezin en Jim zet, net als zijn beste vriend en teamgenoot Jabbar, alles opzij om de top te bereiken.

Dan blijkt Jims jongere zus Izzy ernstig ziek. Alleen een niertransplantatie kan haar leven redden. Jim is de enige die op korte termijn donor kan zijn. Offert hij zijn carrière als topsporter op voor zijn zus? Of wil zij dat juist niet?

Meer over Stavast

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.