Home » Materiaal 12+ » Telefoonverbod op Duitse scholen

Telefoonverbod op Duitse scholen

De actuele opdracht van deze maand gaat over een ‘telefoonverbod op scholen’. Zowel in Duitsland als in Nederland is dit een terugkerend onderwerp van discussie. De leerlingen denken in deze actuele opdracht na over de regels op hun school, ze lezen een tekst over het telefoonverbod in Duitsland en schrijven een uitwisselingspartner over de regels die op hun school gelden. 

Leerling 3, 4 en 5 havo

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Actuele opdracht Duits

Auto’s

De leerlingen gaan aan de slag met het thema ‘Auto’ en breder met het thema 'Vervoer'. Ze komen meer te weten over twee automusea in Stuttgart en gaan het gesprek met elkaar aan over het thema 'Vervoer'.

Bekijk
Mercedes

Auto’s

“Deutsche lieben ihre Autos” is een bekende uitspraak. De auto-industrie is een van de winstgevende economische industrieën van Duitsland.

Bekijk

Wintersport

Jaarlijks gaan zo’n half miljoen Nederlanders rond de kerstvakantie of voorjaarsvakantie naar Oostenrijk, maar waarom?

Bekijk

Mallorca

De actuele opdracht van deze maand gaat over het eiland Mallorca. De leerlingen lezen een tekst over Mallorca en maken een schrijfopdracht.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.