Telefoonverbod op Duitse scholen

De actuele opdracht van deze maand gaat over een ‘telefoonverbod op scholen’. Zowel in Duitsland als in Nederland is dit een terugkerend onderwerp van discussie. De leerlingen denken in deze actuele opdracht na over de regels op hun school, ze lezen een tekst over het telefoonverbod in Duitsland en schrijven een uitwisselingspartner over de regels die op hun school gelden. 

Leerling 3, 4 en 5 havo

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Actuele opdracht Duits

Dag van de Duitse Taal

Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk jaar een dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar is
‘Reisen’.

Bekijk

Spiele

Met deze actuele opdracht gaan de leerlingen aan de slag met het thema ‘spellen’. Ze krijgen inzicht in de wijze waarop een bordspel ontstaat en gaan met elkaar in discussie over stellingen bij het thema, bedenken een spel waarbij ze de Duitse taal nodig hebben of overtuigen elkaar dat hun lievelingsspel het beste spel is …

Spiele Read More »

Bekijk

Pasen

Met Pasen komt de paashaas en verven we eieren. Maar waar komt deze traditie vandaan en wat vieren we met Pasen? Na deze activiteit weten jullie meer hierover.

Bekijk

Influencers

De actuele opdracht van deze periode gaat over afval als mogelijke bron voor nieuwe producten, afvalvermindering en recycling.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.