Home » Materiaal 12+ » Illegaal pokeren

Illegaal pokeren

In Nederland vinden steeds meer illegale pokertoernooien plaats. Dat komt vooral doordat er weinig legale alternatieven zijn. Er kleven echter diverse nadelen aan deze illegale pokertoernooien.

 

 Vragen vooraf

 1. Poker jij wel eens met vrienden?
 2. Zou jij deelnemen aan een illegaal pokertoernooi?

 

Bekijk de video

Een Vandaag: Steeds meer illegale pokertoernooien in Nederland

 

Vragen bij de video 

 1. Roy Godschalk zegt over het spelen van toernooitjes in huiskamers en achterzaaltjes: ‘Het is heel normaal, alleen ja, het mag niet.’ Waarom mag dat niet? 
 1. Veel pokeraars vinden het aanbod van Holland Casino te gering. Roy Godschalk noemt nog een ander nadeel. Welk? 
 1. Floor van Bakkum van Jellinek (Verslavingszorg) ziet twee gevaren als het gaat om pokeren in de illegaliteit.
  1. Welke twee?
  2.  Welk gevaar/welke gevaren voegt Roy Godschalk eraan toe met zijn eigen voorbeeld?
 1. Floor van Bakkum zegt dat er gekeken moet worden of het legale pokeraanbod aangepast moet worden. Wat hoopt ze hiermee te bereiken?
 1. Pieter Boers zegt dat sommige mensen nu eenmaal liever in het illegale circuit spelen. Bedenk met een klasgenoot een oplossing voor dit probleem.

 

Aan de slag

 Optie 1

Tijdens een wandeling vertelt een goede vriend dat hij regelmatig deelneemt aan illegale pokertoernooien. Hij wil ermee stoppen, maar het lukt hem niet. Hij vraagt je om advies. Je schrijft hem een brief (300 – 500 woorden) waarmee je hem probeert te helpen.

Lees als voorbereiding deze artikelen:

 

Optie 2

Sinds oktober 2021 verschijnen in Nederland steeds meer reclames voor online kansspelen op tv. Hier zijn veel mensen op tegen. Die reclames zouden kijkers aanzetten tot gokken, waardoor de kans op een gokverslaving vergroot wordt.

Maak in een groep van vier leerlingen een antireclame, waarmee je deelnemen aan online kansspelen ontmoedigt. Je tv-reclame duurt maximaal één minuut. Maak er iets moois (en overtuigends) van!

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Gezichtsherkenning en AI

In de talkshow Op1 sprak techondernemer Alexander Klöpping over de gevolgen van gezichtsherkenning door Artificial Intelligence (AI) voor onze samenleving. Hoe ontwrichtend is deze gezichtsherkenningssoftware?

Bekijk

Tien jaar The Ocean Cleanup

Als zestienjarige jongen bedacht Boyan Slat een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. Hij werkte zijn idee uit en zo werd The Ocean Cleanup geboren. In de volgende tekst wordt Boyan Slat geïnterviewd.

Bekijk

Roddelkanalen op scholen

Afgelopen week werd bekend dat steeds meer scholen te maken hebben met roddelkanalen op TikTok. Op deze kanalen worden roddels gedeeld over leerlingen of docenten van de betreffende scholen.

Bekijk
Vrouwelijke trainer in de sportschool

Jongeren in de sportschool

Sporten in de sportschool is populairder dan ooit, zeker onder jongeren. Zij starten ook op steeds jongere leeftijd met trainen in de sportschool. Waar komt deze trend vandaan en in hoeverre is die verstandig of gezond te noemen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.