Home » Materiaal 12+ » Illegaal pokeren

Illegaal pokeren

In Nederland vinden steeds meer illegale pokertoernooien plaats. Dat komt vooral doordat er weinig legale alternatieven zijn. Er kleven echter diverse nadelen aan deze illegale pokertoernooien.

 

 Vragen vooraf

 1. Poker jij wel eens met vrienden?
 2. Zou jij deelnemen aan een illegaal pokertoernooi?

 

Bekijk de video

Een Vandaag: Steeds meer illegale pokertoernooien in Nederland

 

Vragen bij de video 

 1. Roy Godschalk zegt over het spelen van toernooitjes in huiskamers en achterzaaltjes: ‘Het is heel normaal, alleen ja, het mag niet.’ Waarom mag dat niet? 
 1. Veel pokeraars vinden het aanbod van Holland Casino te gering. Roy Godschalk noemt nog een ander nadeel. Welk? 
 1. Floor van Bakkum van Jellinek (Verslavingszorg) ziet twee gevaren als het gaat om pokeren in de illegaliteit.
  1. Welke twee?
  2.  Welk gevaar/welke gevaren voegt Roy Godschalk eraan toe met zijn eigen voorbeeld?
 1. Floor van Bakkum zegt dat er gekeken moet worden of het legale pokeraanbod aangepast moet worden. Wat hoopt ze hiermee te bereiken?
 1. Pieter Boers zegt dat sommige mensen nu eenmaal liever in het illegale circuit spelen. Bedenk met een klasgenoot een oplossing voor dit probleem.

 

Aan de slag

 Optie 1

Tijdens een wandeling vertelt een goede vriend dat hij regelmatig deelneemt aan illegale pokertoernooien. Hij wil ermee stoppen, maar het lukt hem niet. Hij vraagt je om advies. Je schrijft hem een brief (300 – 500 woorden) waarmee je hem probeert te helpen.

Lees als voorbereiding deze artikelen:

 

Optie 2

Sinds oktober 2021 verschijnen in Nederland steeds meer reclames voor online kansspelen op tv. Hier zijn veel mensen op tegen. Die reclames zouden kijkers aanzetten tot gokken, waardoor de kans op een gokverslaving vergroot wordt.

Maak in een groep van vier leerlingen een antireclame, waarmee je deelnemen aan online kansspelen ontmoedigt. Je tv-reclame duurt maximaal één minuut. Maak er iets moois (en overtuigends) van!

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere Lesopener Nederlands

Pieter Derks over regenboogangst

Afgelopen week was het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. In zijn column bekijkt Pieter Derks de effecten van deze dag in verschillende lagen van de samenleving.

Bekijk

Achteraf betalen

Als je online shopt, kun je door bedrijven als Klarna en Riverty heel makkelijk kiezen voor achteraf betalen. Maar steeds meer jongeren komen in de financiële problemen, omdat ze niet op tijd betalen of geen overzicht meer hebben over hun uitgaven.

Bekijk

Hoe sport en media elkaar en de kijker beïnvloeden

Sport en media beïnvloeden elkaar en de kijker. De zender die de rechten heeft om bepaalde sportwedstrijden uit te zenden, heeft de touwtjes in handen. Hoeveel geld moet je bijvoorbeeld betalen om thuis live een wedstrijd te zien? Wie bepaalt hoe laat jouw favoriete Olympische sport op televisie uitgezonden wordt?

Bekijk

Taalachterstand bij leerlingen

Afgelopen week verscheen een rapport van de Onderwijsinspectie. Daaruit bleek opnieuw dat de leesvaardigheid van Nederlandse leerlingen achteruitgaat. Ter illustratie: één op de vijf leerlingen haalt geen voldoende voor het examen Nederlands op havo en vwo.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.