Home » Materiaal 12+ » Illegaal pokeren

Illegaal pokeren

In Nederland vinden steeds meer illegale pokertoernooien plaats. Dat komt vooral doordat er weinig legale alternatieven zijn. Er kleven echter diverse nadelen aan deze illegale pokertoernooien.

 

 Vragen vooraf

 1. Poker jij wel eens met vrienden?
 2. Zou jij deelnemen aan een illegaal pokertoernooi?

 

Bekijk de video

Een Vandaag: Steeds meer illegale pokertoernooien in Nederland

 

Vragen bij de video 

 1. Roy Godschalk zegt over het spelen van toernooitjes in huiskamers en achterzaaltjes: ‘Het is heel normaal, alleen ja, het mag niet.’ Waarom mag dat niet? 
 1. Veel pokeraars vinden het aanbod van Holland Casino te gering. Roy Godschalk noemt nog een ander nadeel. Welk? 
 1. Floor van Bakkum van Jellinek (Verslavingszorg) ziet twee gevaren als het gaat om pokeren in de illegaliteit.
  1. Welke twee?
  2.  Welk gevaar/welke gevaren voegt Roy Godschalk eraan toe met zijn eigen voorbeeld?
 1. Floor van Bakkum zegt dat er gekeken moet worden of het legale pokeraanbod aangepast moet worden. Wat hoopt ze hiermee te bereiken?
 1. Pieter Boers zegt dat sommige mensen nu eenmaal liever in het illegale circuit spelen. Bedenk met een klasgenoot een oplossing voor dit probleem.

 

Aan de slag

 Optie 1

Tijdens een wandeling vertelt een goede vriend dat hij regelmatig deelneemt aan illegale pokertoernooien. Hij wil ermee stoppen, maar het lukt hem niet. Hij vraagt je om advies. Je schrijft hem een brief (300 – 500 woorden) waarmee je hem probeert te helpen.

Lees als voorbereiding deze artikelen:

 

Optie 2

Sinds oktober 2021 verschijnen in Nederland steeds meer reclames voor online kansspelen op tv. Hier zijn veel mensen op tegen. Die reclames zouden kijkers aanzetten tot gokken, waardoor de kans op een gokverslaving vergroot wordt.

Maak in een groep van vier leerlingen een antireclame, waarmee je deelnemen aan online kansspelen ontmoedigt. Je tv-reclame duurt maximaal één minuut. Maak er iets moois (en overtuigends) van!

Antwoorden bekijken

Om de antwoorden te kunnen zien, moet je zijn ingelogd. Heb je nog geen account? Meld je dan nu aan! Het is GRATIS.

Andere Lesopener Nederlands

Robot als stemacteur

AI vervangt stemacteur

Stemacteur Diederik Ebbinge is vervangen door een stem die is gemaakt door kunstmatige intelligentie (AI).

Bekijk
Countrymuziek

Beyoncé maakt countrynummer

Beyoncé heeft onlangs een countryalbum uitgebracht. Met de single Texas Hold ‘em behaalde ze als eerste zwarte vrouw een eerste plaats in de Amerikaanse countryhitlijst.

Bekijk
Sulawisi

Nikkelwinning op Sulawesi

In Indonesië wordt op grote schaal nikkel gewonnen. Dat levert het land veel geld op, maar aan de andere kant is de milieuschade door de winning van nikkel groot. Vooral het Indonesische eiland Sulawesi betaalt de prijs.

Bekijk
Vriendengroep generatie Z

Generatie Z

De werkeloosheid onder jongeren is gestegen, maar tegelijkertijd is er ook sprake van een personeelstekort. Het lijkt te botsen tussen werkgevers en de jongeren van Generatie Z (Gen Z). Volgens werkgevers is deze nieuwe generatie ‘veeleisend, te duur en wiebelig’. Maar klopt deze aanname wel? Radio 1 zocht het uit.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.