Uitgeverij Malmberg partner van de Nationale Onderwijsweek

Opnieuw is educatieve uitgeverij Malmberg trotse partner en hoofdsponsor van de Nationale Onderwijsweek, dit jaar van 3 tot en met 7 oktober. De week wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Nationale Onderwijsweek om de kracht en pracht van het onderwijs te vieren en onderwijsprofessionals in de schijnwerpers te zetten. Het thema dit jaar is ‘Lang leve leren’. Als hoofdsponsor zet Malmberg zich in voor alle activiteiten tijdens de Onderwijsweek.

De Nationale Onderwijsweek is opgezet rondom de Dag van de Leraar, dit jaar op woensdag 5 oktober. Op deze internationale feestdag voor alle leraren krijgen zij een extra blijk van waardering en wordt stilgestaan bij het belang van het onderwijs. Met de Nationale Onderwijsweek wil de organisatie onderwijsprofessionals inspireren en met elkaar verbinden. Het thema ‘Lang leve leren’ staat symbool voor beweging en ontplooiing. Het verwijst enerzijds naar het wegvallen van de coronamaatregelen, waardoor iedereen weer volop kan leven en leren, en is anderzijds een knipoog naar de bekende term ‘een leven lang leren’.

Prijsuitreikingen

Met verschillende activiteiten en prijsuitreikingen biedt de Nationale Onderwijsweek een podium voor talent. Zo worden prijzen voor de Nationale Onderwijsfilm en de Nationale Onderwijstalenten uitgereikt. Iedere Nederlandse pabo mag een student afvaardigen in de categorie ‘Aankomende leraren in het basisonderwijs’. Voor het voortgezet onderwijs mag een opleidingsinstituut maximaal drie personen uit verschillende vakgroepen nomineren. De winnaars worden gekozen door een breed samengestelde jury van professionals uit de politiek, de media en het onderwijs.

Extra aandacht

Als partner van de Nationale Onderwijsweek geeft Malmberg invulling aan haar missie: leerkrachten en docenten maximaal ondersteunen zodat zij het beste onderwijs kunnen geven en leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. Extra aandacht voor iedereen die voor de klas staat of op een andere manier in het onderwijs werkt, vindt de uitgeverij daarom van groot belang.

Rimco Spanjer, algemeen directeur Malmberg: ‘Onderwijsprofessionals hebben dagelijks te maken met grote uitdagingen, zoals leerachterstanden en de gevolgen van de lerarentekorten. Ik bewonder de manier waarop ze hiermee omgaan. Vanuit Malmberg bieden we graag ondersteuning, maar het is de leraar die het onderwijs maakt en daarom ongelooflijk veel lof verdient. We zijn trots dat we samen met de Onderwijsweek wederom een momentum mogen creëren om het onderwijs in de welverdiende spotlight te zetten.’

Job Christians, voorzitter Stichting Nationale Onderwijsweek: ­‘Met Malmberg heeft de Stichting Nationale Onderwijsweek een deskundige partner die ons ondersteunt in de verwezenlijking van onze doelstelling: het bieden van een podium voor de vele krachten en talenten van het onderwijs in Nederland.’

Over de Nationale Onderwijsweek

De Nationale Onderwijsweek wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Onderwijsweek. De stichting ziet onderwijs als de motor van de samenleving: de motor voor leven, leren en werken. Daarom wil de organisatie iedere eerste volle week van oktober alle aandacht schenken aan het onderwijs en iedereen die daarin werkzaam is, en zo onderwijsprofessionals een terugkerend podium bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.