Home » Toen mijn broer een robot werd

Toen mijn broer een robot werd

Omslag Toen mijn broer een robot werd

Toen mijn broer een robot werd

auteur: Emiel de Wild

uitgever: Leopold

Kan een robot een echt mens vervangen? Tijs’ broer Dennie is overleden en iedereen is heel verdrietig. Dan kopen Tijs’ ouders een robot die heel erg lijkt op Dennie. Maar hij ís het natuurlijk niet … Samen met zijn beste vriend bedenkt Tijs een plan om van deze vreemde robot af te komen. Want niemand kan Dennie vervangen.

Zo zet je dit boek in in de klas

Toen mijn broer een robot werd is een fantasievol verhaal over rouwverwerking. Voor Tijs kan de robot het Dennie-vormige gat op de plek van zijn hart nooit vullen. Helemaal geen broer is beter dan een robotbroer, toch? Tijs’ verdriet komt tussen alle luchtige momenten in het boek naar boven. Hiermee heb je een aanknopingspunt voor een gesprek of opdracht in de klas over rouw, verwerking, familie en vriendschap.

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.