Home » Instagram: 12 leuke én nuttige accounts voor leerkrachten

Instagram: 12 leuke én nuttige accounts voor leerkrachten

Er zijn heel veel leerkrachten actief op social media, en met name op Instagram. We tippen je graag een aantal leuke en inspirerende Instagramaccounts. Zo wordt verveeld scrollen opeens een leerzame en nuttige bezigheid. Wij hebben twaalf accounts voor je op een rijtje gezet.

1. @thedadlab

Neem een kijkje in het leven van Max en Alex en zie hoe zij samen met hun vader allerlei experimenten uitvoeren. De video’s zijn leuk, leerzaam en makkelijk uit te voeren in de klas.

2. @leesknokploeg

Zachtaardige (kinder)boekpromotie door en voor lezende leerkrachten die één doel hebben: alle leerlingen aan het lezen krijgen. Dagelijks een dikke dosis inspiratie waar je blij van wordt!

3. @kijkjeinmijnklas

Juf Anouk staat voor groep 1-2-3 en geeft een kijkje in haar klas. Ze toont haar hoeken, rekenspelletjes, knutselideeën en nog veel meer. Een aanrader voor leerkrachten van groep 1-2 en 3.

4. @doevrijdag

Elke vrijdag word je verblijd met een activiteit in het teken van bewegend leren. De activiteiten zijn gericht op groep 3-4, maar met een beetje creativiteit ook om te bouwen naar een kleuterles of een les voor de middenbouw. Zeer geschikt voor de vrijdagmiddag!

5. @juffie_iris

Juf Iris is gevat en heeft enorm veel humor. Iris geeft op een grappige manier weer wat voor situaties zich in de klas voordoen. Dit doet ze door middel van TikTok, leuke stemmetjes en mimiek. Hier kun je niet voorbij scrollen zonder te lachen.

6. @nosjeugdjournaal

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, bespreek de dagelijkse stelling in de klas en kom erachter welk nieuws de leerlingen bereikt. Speel in op de vragen die de kinderen hebben na het zien van het Jeugdjournaal en breng de actualiteit in de klas.

7. @despelles

De Spelles staat bomvol leuke gymideeën die je zonder moeite in je gymles kunt uitvoeren. Wat dacht je van de stok-trek-battle of levend vier op een rij?

8. @meestermark

Meester Mark is schrijver, maar heeft ook een Instagramaccount vol komische ‘taalfoutjes’ en kinderlogica. De posts op zijn account laten zien wat voor leuke dingen je als leerkracht meemaakt, dingen waar je soms niet eens bij stilstaat of overheen leest en waar je eigenlijk wat meer de tijd voor zou moeten nemen om ze te zien.

9. @junioruniversiteit

Junioruniversiteit maakt thematische projecten op basis van (prenten)boeken. In deze projecten staat het spelend leren rondom een wereldoriënterend thema centraal. Een mooie en vernieuwende insteek om met kinderen uit groep 3 tot en met 8 aan de slag te gaan.

10. @meesterjesper

Als je naar meester Jesper kijkt, zie je een en al plezier. Hij maakt de leukste video’s met zijn klas, heeft grappige opdrachten en laat zien waarom het zo leuk is om leerkracht te zijn. De video’s van meester Jesper maken je dag compleet.

11. @teacherthings

Een heerlijk Brits account vol memes over het onderwijs. Grappig om te lezen én zeer geschikt om door te sturen naar je collega’s. Samen lachen is beter dan alleen, toch?

12. @minvanboekenzaken

Al wel te volgen, maar nog volop ‘under construction’. Dit account zet zich belangeloos in voor leesbevordering in de Nederlandse taalgebieden. Het ministerie van Boekenzaken is met recht het allerleukste ministerie!

Laatste onderwijsnieuws

De ideale les in 6 stappen

De ideale les een onhaalbaar streven? Allesbehalve. Soms is een eenvoudige aanpak heel effectief. Bekijk dit stappenplan maar eens.

Bekijk

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.