Home » Tip: Momento – Tijd voor meer leerkracht
Tags

Tip: Momento – Tijd voor meer leerkracht

Dashboard Memento

Herinner je je het dashboard Momento nog uit 2018? Wat begon als een handig digitaal dashboard, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig gratis hulpmiddel dat leerkrachten in hun dagelijkse lespraktijk ondersteunt.

Momento is meer dan alleen een klassenmap; het fungeert als een overkoepelend digitaal platform dat leerkrachten helpt bij hun essentiële taken. Als een verzamelplek voor methodes, planning, resultaten, notities en overdracht, biedt Momento uitgebreide mogelijkheden om het werk van jou en je collega’s te vereenvoudigen en de werkdruk te verminderen.

Tijdwinst

Het centrale uitgangspunt van Momento is tijdwinst. Door alle belangrijke aspecten van het onderwijsproces – van planning en dagindeling tot leerdoelen, lesmateriaal en leerresultaten op één plek inzichtelijk te maken, krijg je als leerkracht meer tijd om je te concentreren op wat er echt toe doet: onderwijs geven en de ontwikkeling van hun leerlingen begeleiden.

De klassenmap is het kloppende hart van deze digitale tool. Hiermee kun je makkelijk je lessen starten en wekelijkse overdrachten doen, allemaal binnen dezelfde gebruiksvriendelijke omgeving. Daarnaast kun je notities digitaal toegevoegen aan je planning of bij specifieke leerlingen, waardoor de samenwerking tussen jou en je collega’s eenvoudiger wordt en je een compleet beeld van de leerlingen krijgt.

Memento dashboard voorbeelden

Met leerkrachten ontwikkeld

Momento is niet zomaar een eenzijdige ontwikkeling. Het is een gezamenlijk initiatief van educatieve uitgeverijen en schoolleveranciers, die bekend zijn met de uitdagingen en behoeften van leerkrachten. In nauwe samenwerking met leerkrachten is deze digitale onderwijsassistent geëvolueerd om aan de specifieke eisen van het onderwijs van vandaag te voldoen.

Dus, ben je al bekend met het ‘oude’ Momento, dan zal de Momento-Metamorfose je ongetwijfeld verrassen.

Demo

Wil je zelf ervaren wat Momento te bieden heeft? Vraag dan een demo, instructie of teampresentatie aan bij jouw contactpersoon bij Heutink, Reinders of de Rolf groep op momento.nl.

leerkracht met memento

Krijg alvast een eerste indruk van Momento

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.