Home » Sssst! Dat mag je niet zeggen!

Sssst! Dat mag je niet zeggen!

Omslag Sssst! Dat mag je niet zeggen!

Sssst! Dat mag je niet zeggen!

auteurs: Eva Dierickx, Kato Luyckx en Zarissa Windzak

uitgever: Owl Press

‘Als we niet praten over diversiteit of menselijke verschillen, groeien kinderen op tot onbevooroordeelde volwassenen.’ Deze aanname blijkt niet waar te zijn: jonge kinderen zien wel degelijk verschillen tussen mensen, heeft onderzoek uitgewezen. Kinderen ontwikkelen vooroordelen op het gebied van huidskleur, gender, beperkingen en lichaamsbouw en deze hebben invloed op hun wereldbeeld en zelfbeeld.

Sssst! Dat mag je niet zeggen! helpt iedereen die werk wil maken van een sociaal rechtvaardige opvoeding.
Voor leerkrachten die kinderen willen helpen bij het ontwikkelen van een sterk zelfbeeld en open wereldbeeld is dit boek een must-have. In het boek vind je onder meer tips voor kinderboeken, de inrichting van je klas en hoe je concreet gesprekken over diversiteit kunt voeren.

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.