Home » Hoe geef je goed les aan jonge kinderen in het speciaal basisonderwijs?

Hoe geef je goed les aan jonge kinderen in het speciaal basisonderwijs?

Lesgeven in het speciaal basisonderwijs vergt een specifieke benadering, vooral als het gaat om de allerjongsten. In deze podcast gaat Tjip hierover in gesprek met Diane Faber, leer- en gedragsspecialist, specialist jonge kind en bovenal leerkracht op de Michaëlschool in Amersfoort van groep 1,2 en 3.

Faber en Tjip verkennen aan de hand van concrete lesvoorbeelden en levendige praktijksituaties de nuances van lesgeven aan jonge kinderen binnen deze onderwijscontext. Ze bespreken het belang van aandacht, taalgebruik, voorlezen, heldere instructie en het hebben van hoge verwachtingen. Ook naar ouders toe. Ze gaan dieper in op het gebruik van muziek, zang en de begeleiding van spel om als klas samen te leren.

Leraren in de spotlight

Deze samenwerking tussen Malmberg en Tjipcast zet leraren die het verschil maken in de spotlight. Daarnaast halen we herinneringen op aan die specifieke leraar die als inspiratiebron heeft gediend.

Meer informatie over deze podcast.

Meer verhalen lezen?
Kijk eens op: malmberg.nl/mijnleraar
Op de website van Tjipcast zijn nog meer inspirerende podcast te beluisteren.

Laatste onderwijsnieuws

Twee kinderen wijzen naar een schilderij

Laat de verf spreken

Een creatieve schrijfopdracht bij een zelfgekozen schilderij.

Bekijk
Praatplaat Motiverend Kindgesprek van IEP

Motiverend kindgesprek

Waarom is het zinvol om het kind te betrekken bij het eigen leerproces? En hoe pak je een motiverend kindgesprek aan?

Bekijk
Studenten achter een laptop

Passende kerndoelen voor álle leerlingen

Onderwijs moet toegankelijk én inhoudelijk relevant zijn voor álle leerlingen, met passende kerndoelen en inhouden. Zo zetten de betrokkenen zich hiervoor in.

Bekijk
Beeld uit de vlog Latino King van Steven Stavast

Boek voor Nederlands: Latino King

Castel heeft geen zin in school. Hij laat zich verleiden drugs te smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, en dat loopt helemaal verkeerd af.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.