Home » Materiaal PO » Afsluiting schooljaar 2023-2024 met Pluspunt 4

Afsluiting schooljaar 2023-2024 met Pluspunt 4

Logo van Pluspunt 4

Het schooljaar 2023-2024 zit er bijna op. We informeren je graag over zaken die van belang zijn voor werken met Pluspunt 4 bij de afsluiting van dit schooljaar. Wanneer jij onderstaande zaken alvast op een rijtje zet, kun je onbezorgd van je zomervakantie genieten, en begin je straks snel en gemakkelijk met het nieuwe jaar!

Kies een pakket dat bij je past

Je kunt zelf bepalen hoe je wilt werken met Pluspunt 4. Er zijn 3 werkwijzen: 

  • Voornamelijk op papier met extra oefenen digitaal, zoals je nu gewend bent met Basis Papier;
  • Werken met een mix van papier en digitaal: zo start je de les op papier en gaat vervolgens digitaal oefenen en automatiseren: dan bestel je het pakket ‘Basis Papier’; 
  • Voornamelijk digitaal, je werkt de hele les digitaal maar hebt 2 kleine werkboekjes voor datgene wat op papier moet, zoals je nu gewend bent met Basis Digitaal.

Zorg dat je kiest wat bij jou en je groep past. Iedere groep kan een eigen keuze maken want de uitgangspunten, leerlijnen en didactiek zijn voor alle werkwijzen hetzelfde. De bestelwijzer helpt je stap voor stap bij het maken van jouw keuze.

Nieuw: Spelenderwijs leren rekenen in groep 6

Goed nieuws! Ook voor groep 6 komen er katernen Spelenderwijs leren rekenen. Het aanbod in de katernen zal aanvullend of vervangend zijn voor oefenen en automatiseren en sluit daarmee aan op de belevingswereld van kinderen in groep 6. Voor groep 6 verschijnen er 2 katernen, dit is anders dan de katernen in voorgaande groepen. De katernen zijn in augustus 2024 te vinden in de Blokinfo in Bingel en helpen je met een gevarieerd lesaanbod voor de rekenles. Eerder zijn er ook katernen voor de groepen 3, 4 en 5 verschenen om de kracht van spel in te zetten tijdens de rekenles, zonder afbreuk te doen aan de didactiek van Pluspunt.

Ook nieuw: Je eigen digibordles samenstellen!
Na de zomer kun je zelf aanpassingen doen in de digibordsoftware. De les staat gewoon voor je klaar zoals je gewend bent, maar je kunt, als je wilt, naar eigen inzicht schuiven en verbergen. Met deze nieuwe mogelijkheden kun je je instructie aanpassen als dat beter voor jouw groep past. Bekijk hoe het werkt in de Bingel update

Voor nieuwe collega’s

Krijg je volgend schooljaar nieuwe collega’s op school die Pluspunt 4 nog niet kennen? Wijs ze dan op de startwebinars die we speciaal organiseren voor leerkrachten die voor het eerst met deze methode gaan werken. In 45 minuten zijn ook zij dan op de hoogte van deze methode. Aanmelden kan hier.

Archief gegevens worden aangevuld; volg- en analyseresultaten blijven niet bewaard

In de zomer schonen we de bewaarde gegevens in Bingel en de Resultatenmonitor op en maken de systemen klaar voor een nieuw schooljaar. Dit doen we, zodat je gedurende het schooljaar gewoon kunt blijven werken en we geen risico lopen dat ze niet of te traag werken.

Na de zomer bepaalt Bingel het niveau van het kind op dat moment via de peiltaken in ‘Eigen taken’. Op basis van die resultaten worden de vervolgtaken klaargezet speciaal voor het kind.

De gegevens in Archief worden aangevuld. Je kunt in Archief terugkijken naar de oefenresultaten van voorgaande jaren. 

Goed voorbereid met onze 

jaarplanning voor 2024-2025

Download hier alvast de jaarplanning voor komend schooljaar.

Meer lessuggesties

Het Muiderslot

Kastelen

De kinderen gaan een kasteel ontwerpen dat precies lijkt op een kasteel uit de middeleeuwen.

Bekijk

Op reis

Lekker puzzelen voor jonge lezers eind groep 3! De kinderen maken een woordslang rondom het thema verkeer.

Bekijk
een taalpuzzel

Zomerse taalpuzzels

Met deze lessuggestie vol creatieve taalpuzzels en raadsels daag je de kinderen uit om op een interactieve manier met taal bezig te zijn.

Bekijk
Een kleurrijk reuzenrad

Pretpark

Neem je rekenvaardigheden maar mee als je naar een pretpark gaat! Hoe laat is de parkshow en kun je die ene leuke souvenir wel betalen?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.