Home » Ontdek het IEP Leerlingvolgsysteem in jouw buurt

Ontdek het IEP Leerlingvolgsysteem in jouw buurt

IEP komt naar je toe

Advertorial

Op dit moment zijn veel scholen zich aan het oriënteren op een nieuw leerlingvolgsysteem. Terecht, want op dit moment is er ook echt wat te kiezen! Iedere school en elk bestuur heeft de mogelijkheid om een leerlingvolgsysteem te kiezen dat past bij hun onderwijsvisie. Net zoals bij de eindtoetsen.  

IEP LVS – leerjaar 1 t/m 8 

Het IEP Leerlingvolgsysteem is één van de leerlingvolgsystemen. Inmiddels zijn er al ruim 1200 scholen die gekozen hebben voor het IEP LVS. Het is er voor leerjaar 1 t/m 8. Je volgt de ontwikkeling van de leerlingen op het gebied van taal en rekenen met betekenisvolle toetsen die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Daarnaast krijg je inzicht in leeraanpak, sociaal-emotionele ontwikkeling en creatief vermogen. Een compleet kindbeeld dus. 

Van vergelijken naar focus op eigen groei 

Daarnaast worden leerlingen bij IEP niet met elkaar vergeleken. Het huidige systeem van leerlingen met elkaar vergelijken, de zogenoemde percentielscore, doet geen recht aan de ontwikkeling van leerlingen. Niets is zo demotiverend voor een leerling als horen dat je ‘ondergemiddeld’ presteert. Zonde en oneerlijk. IEP is gebaseerd op een leergerichte aanpak. We rekenen niet af, maar focussen op de groei van iedere individuele leerling.  

IEP komt naar je toe! 

Wil jij kennismaken? In maart en april zijn er informatiebijeenkomsten in jouw eigen regio. We laten je alle ins en outs van het IEP LVS zien. Ook kun je direct je (laatste) vragen stellen aan jouw eigen IEP-adviseur. Zo kun je een goede keuze maken. Zien we jou dan? 

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat vermoeid op zijn bureau ligt met een bordje Help!

Lied van de maand: Ik heb het zo druk!

Even lekker klagen: we hebben het zo druk! Hier vind je een liedtekst, een ingezongen lied, een karaokeversie en tips voor je les.

Bekijk
Een klas vol jongens in een oude jongensschool

Luistertip: De Jongensschool

In de documentaire De jongensschool onderzoekt Jan Maarten Deurvorst zijn herinneringen aan een van de laatste jongensscholen.

Bekijk
Drie kinderen rennen op blote voeren door het gras

Zomerse zot- en zaligtijd

Ben jij direct in de vakantiestemming of moet je nog even wennen? Met deze tips ben je verzekerd van een zalige zomertijd!

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.