Internet en sociale media: de jongens versus de meisjes

0

Sociale netwerken zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze leerlingen. Maar wat blijkt nu uit een onderzoek van het CBS? Meisjes maken tegenwoordig vaker gebruik van sociale netwerken dan jongens. Het gaat daarbij specifiek om Facebook en Instagram; bij andere online communicatievormen is er een nauwelijks verschil.

Jongens gebruiken daarentegen weer vaker een spelcomputer online. 70 procent van de jongens gebruikte een spelcomputer met internettoegang tegen 47 procent van de meisjes. Van alle jongens en meiden tussen de 12 en 25 samen, maakte in 2018 ruim 95 procent bijna dagelijks gebruik van internet. In onderstaande video praat socioloog Tanja Traag je bij over de recente veranderingen in het gebruik van internet en sociale media:

CBS Jeugdmonitor

Ben je benieuwd naar alle cijfers? Via de Jeugdmonitor van het CBS blijf je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen omtrent de situatie van jongeren. In de onderzoeksbeschrijving
ICT-gebruik van huishoudens en personen (ICT) lees je alles over het jaarlijkse onderzoek en hier vind je de laatste cijfers.

Welke veranderingen in het gebruik van internet en sociale media merk jij op? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here