Home » Internet en sociale media: de jongens versus de meisjes

Internet en sociale media: de jongens versus de meisjes

Sociale netwerken zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze leerlingen. Maar wat blijkt nu uit een onderzoek van het CBS? Meisjes maken tegenwoordig vaker gebruik van sociale netwerken dan jongens. Het gaat daarbij specifiek om Facebook en Instagram; bij andere online communicatievormen is er een nauwelijks verschil.

Jongens gebruiken daarentegen weer vaker een spelcomputer online. 70 procent van de jongens gebruikte een spelcomputer met internettoegang tegen 47 procent van de meisjes. Van alle jongens en meiden tussen de 12 en 25 samen, maakte in 2018 ruim 95 procent bijna dagelijks gebruik van internet. In onderstaande video praat socioloog Tanja Traag je bij over de recente veranderingen in het gebruik van internet en sociale media:

CBS Jeugdmonitor

Ben je benieuwd naar alle cijfers? Via de Jeugdmonitor van het CBS blijf je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen omtrent de situatie van jongeren. In de onderzoeksbeschrijving
ICT-gebruik van huishoudens en personen (ICT) lees je alles over het jaarlijkse onderzoek en hier vind je de laatste cijfers.

Welke veranderingen in het gebruik van internet en sociale media merk jij op? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een kind dat ligt te lezen in de schoolbibliotheek

Boekentips februari 2024

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk
Twee kinderen steken hun vinger op

Het belang van filmeducatie

Filmleraar van het jaar regio Midden Astrid van der Knaap deelt haar visie op filmeducatie en geeft tips.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.