Home » Ondersteuning voor docent én leerling in de periode naar de examens

Ondersteuning voor docent én leerling in de periode naar de examens

De schoolsluitingen en hybride onderwijs hebben gezorgd voor een turbulente periode. Niet alleen voor leerlingen. Ook docenten hebben hard gewerkt om goed onderwijs te bieden en leerlingen te doen slagen – ondanks alle beperkingen. In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap is daarom de website Leren voor het Examen in het leven geroepen: een plek waar al het oefen- en leermateriaal voor de examens kosteloos wordt aangeboden.

‘Leren voor het examen’ is er niet alleen voor de leerling. Docenten vinden er namelijk alle relevante informatie per vak, domein en subdomein, aangevuld met video’s en oefenexamens. De materialen zijn vrij toegankelijk en te gebruiken als lesvoorbereiding

Hulp bij het voorbereiden van lessen

Op Leren voor het examen staat per leerniveau, per vak informatie aangeboden die aansluit bij de onderwerpen die worden behandeld in de eindexamens. Juist voor docenten kan deze informatie helpen bij het voorbereiden en samenstellen van lessen. Kies eerst het leerniveau en vervolgens het vak. U krijgt dan automatisch alle beschikbare informatie en links te zien:

  • Verkorte syllabi, met vereenvoudigde begrippen- en onderwerpenlijst
  • Uitlegvideo’s van bekende YouTube-docenten
  • Uitlegvideo’s over moeilijke examenvragen
  • Oude examens om te oefenen
  • Toegang tot examenstof
  • ExamenBoosters voor de laatste voorbereidingen

Leerlingen wijzen op Leren voor het examen

Uit voorgaande jaren weten we dat leerlingen enorm geholpen waren met Leren voor het examen. Alleen wisten nog niet alle leerlingen de website al goed te vinden. Om ervoor te zorgen dat het platform bekend is bij alle leerlingen die deze ondersteuning kunnen gebruiken, vragen we scholen en docenten om hun leerlingen op de website ‘Leren voor het examen’ te wijzen.

De website wordt ondersteund door VVVO, FvOv, het LAKS, CvTE het ministerie van OCW en Cito.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.