MBO Docentendagen zijn terug!

De MBO Docentendagen zijn na een corona-pauze weer helemaal terug, met drie inspirerende en verdiepende bijeenkomsten op 10, 15 en 22 november 2022. De docentendagen zijn er speciaal voor docenten in het mbo, om ervaringen te delen met andere onderwijsprofessionals, te inspireren en tot nieuwe inzichten te komen. Iedere dag staat in het teken van rekenen, taal of zorg & welzijn. Het programma bestaat uit een ontvangst met een uitgebreide lunch, tijd en gelegenheid voor gesprekken met vakgenoten, inspirerende en interactieve sessies van diverse experts en sprekers en de mogelijkheid om je vragen over de methodes te stellen. De docentendagen zijn zeker óók voor docenten die niet met methodes van Malmberg werken.

Rekenblokken docentendag

Tijdens de Rekenblokken docentendag kunnen rekendocenten in het mbo ervaringen uitwisselen en zich laten inspireren door andere onderwijsprofessionals. Ben jij benieuwd hoe andere scholen hun rekenonderwijs vormgeven met Rekenblokken? En wil je verdiepende en inspirerende sessies bijwonen over rekenen en onderwijs? Meld je dan nu aan voor de docentendag op donderdag 10 november 2022 en bekijk het programma.

Het programma opent plenair met TED-spreker en auteur Ruud Veltenaar. Hij neemt je mee in zijn visie op de ontwikkeling van het onderwijs en de rol van rekenen daarbij.

  • Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort
  • Dinsdag 10 november 2022 van 12:00 tot 18:00 uur
  • De bijeenkomst is voor rekendocenten in het mbo

Taalblokken docentendag

Ben jij benieuwd naar de toekomst van het taalonderwijs en wil je samen met andere docenten verdiepende en inspirerende sessies bijwonen? Noteer dan de Taalblokken docentendag op 15 november in je agenda en meld je aan. Het programma wordt plenair geopend door een interview met schrijver en programmamaker Marco Martens.

  • Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort
  • Dinsdag 15 november 2022 van 12:00 tot 17:15 uur
  • De bijeenkomst is voor docenten Nederlands, Engels en Duits in het mbo

Take Care docentendag

De Take Care docentendag is terug van weggeweest! Dit is dé plek om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Ben jij benieuwd hoe andere scholen hun onderwijs vormgeven met Take Care? En wil je verdiepende en inspirerende sessies bijwonen over zorg en welzijn en onderwijs? Meld je dan nu aan voor de docentendag op dinsdag 22 november 2022.

Het programma opent plenair met Lynn Berger. Zij bracht onlangs een boek uit bij De Correspondent over “De zorg, een betere kijk op de mens”. Hierin schetst zij een beeld bij haar visie op de ontwikkeling van de zorgsector. Tijdens deze sessie zal ze deze visie met ons delen en ontvang je een gesigneerd exemplaar van het boek.

  • Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort
  • Dinsdag 22 november 2022 van 12:00 tot 18:00 uur
  • De bijeenkomst is voor docenten en onderwijsontwikkelaars in het zorg-en welzijnonderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.