Home » Malmberg neemt methode Gelukskoffer over

Malmberg neemt methode Gelukskoffer over

Kinderen gebruiken Gelukskoffer

Vandaag maakt Malmberg bekend Gelukskoffer over te nemen. Gelukskoffer is een sociaal-emotionele lesmethode voor het basisonderwijs, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten vanuit de positieve psychologie. Met deze aanvulling breidt Malmberg het onderwijsaanbod verder uit, zodat leerlingen in alle opzichten het beste uit zichzelf kunnen halen: met zowel kennisvakken, als lessen in persoonlijke ontwikkeling.

Al meer dan 80.000 kinderen volgden de lesmethode van Gelukskoffer, met thema’s als wat is geluk, positief denken, dankbaarheid, talenten, zelfvertrouwen, toekomstdromen en geluk doorgeven.

Gezamenlijke missie

Elke dag werkt Malmberg aan het zo goed mogelijk ondersteunen van leerkrachten en docenten, zodat zij leerlingen optimaal inspireren en ze op weg kunnen helpen naar een succesvolle toekomst. Wil een leerling zich volledig kunnen ontwikkelen, is ook het sociaal-emotionele welbevinden noodzakelijk. Malmberg ziet dat scholen momenteel worstelen met zowel leer- als zogenaamde ‘leefachterstanden’ bij leerlingen. Malmberg vindt het daarom essentieel om lessen in persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Gelukskoffer realiseert met deze lesmethode een welkome aanvulling op het huidige aanbod.

Clara den Boer en Anke Appel-den Boer, oprichtsters Gelukskoffer:

“Met Malmberg zijn wij ervan overtuigd dat Gelukskoffer de groei gaat realiseren die het in potentie heeft. De onderwijsspecialisten bij Malmberg voegen expertise toe aan de verdere ontwikkeling van de lesmethode. Met onze krachten gebundeld, voegen we een onmisbaar element toe aan het onderwijs in Nederland. Net als kennisvakken zoals taal en rekenen, zou les in persoonlijke ontwikkeling een standaard vak op alle scholen moeten zijn. Met Malmberg zetten we een grote stap voorwaarts in het bereiken van deze missie.”

Beide oprichters blijven betrokken bij Gelukskoffer.

Rimco Spanjer, algemeen directeur Malmberg:

Bij Malmberg werken wij elke dag aan het zo goed mogelijk ondersteunen van leerkrachten en docenten, zodat zij leerlingen optimaal inspireren en ze op weg kunnen helpen naar een succesvolle toekomst. Wil een leerling zich volledig kunnen ontwikkelen, is ook het sociaal-emotioneel welbevinden noodzakelijk. Gelukskoffer is een welkome aanvulling op ons aanbod.”

Meer weten?

Ga naar https://www.malmberg.nl/gelukskoffer

Ben jij al bekend met de Gelukskoffer? Laat het ons weten via onderstaand reactieformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Een jongen die boeken uit een boekenkast pakt

Boekentips september 2023

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.