Thema's Digitalisering Maak nu digitale lessen met Google Classroom

Maak nu digitale lessen met Google Classroom
M

Inmiddels is het al ruim drie jaar geleden dat Google haar onderwijsdienst Google Classroom lanceerde. Het digitale platform, dat wereldwijd een groot succes is, heeft sindsdien niet stilgestaan. Om de zoveel tijd worden er nieuwe features toegevoegd, zoals de onlangs gelanceerde mogelijkheid om digitale lessen te ontwikkelen.

Met deze nieuwe feature maakt Google het mogelijk dat gebruikers online hun eigen lessen over de meest uiteenlopende onderwerpen kunnen creëren. Dit in combinatie met de al langer bestaande features – zoals het maken van opdrachten en toetsen – maakt van Google Classroom de ideale tool voor digitaal onderwijs. En ook fijn: de opdrachten worden automatisch opgeslagen op je Drive en via het dashboard zie je in een oogopslag wie zijn werk wanneer heeft ingeleverd. En natuurlijk wie dat nog niet heeft gedaan… Onderstaande video geeft je een goede impressie van de mogelijkheden:

Digitaal werken en leren

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van Google Classroom? In het artikel Google’s elektronische leeromgeving: Google Classroom lees je alles over de mogelijkheden van het digitale platform. En wil je meer weten over andere mogelijkheden op het gebied van digitaal werken en leren? Bekijk dan eens onze favoriete educatieve apps op het gebied van planning en timemanagement en op het gebied van samenwerkend leren.

Maak jij al gebruik van Google Classroom? Wat zijn jouw ervaringen met het online leerplatform? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

8x creatieve tips om tafeltjes oefenen

1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes...

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...

Schoolleider: geef ruimte en vertrouw op je leraren

Schoolleiders Berenike Vossebeld, Angèl Chen, Mirjam van Ree en Manja Lubberhuizen deden allemaal om een andere reden mee met het onderzoek van Klassewerkplek. Hun...