Home » Maak nu digitale lessen met Google Classroom

Maak nu digitale lessen met Google Classroom

Inmiddels is het al ruim drie jaar geleden dat Google haar onderwijsdienst Google Classroom lanceerde. Het digitale platform, dat wereldwijd een groot succes is, heeft sindsdien niet stilgestaan. Om de zoveel tijd worden er nieuwe features toegevoegd, zoals de onlangs gelanceerde mogelijkheid om digitale lessen te ontwikkelen.

Met deze nieuwe feature maakt Google het mogelijk dat gebruikers online hun eigen lessen over de meest uiteenlopende onderwerpen kunnen creëren. Dit in combinatie met de al langer bestaande features – zoals het maken van opdrachten en toetsen – maakt van Google Classroom de ideale tool voor digitaal onderwijs. En ook fijn: de opdrachten worden automatisch opgeslagen op je Drive en via het dashboard zie je in een oogopslag wie zijn werk wanneer heeft ingeleverd. En natuurlijk wie dat nog niet heeft gedaan… Onderstaande video geeft je een goede impressie van de mogelijkheden:

Digitaal werken en leren

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van Google Classroom? In het artikel Google’s elektronische leeromgeving: Google Classroom lees je alles over de mogelijkheden van het digitale platform. En wil je meer weten over andere mogelijkheden op het gebied van digitaal werken en leren? Bekijk dan eens onze favoriete educatieve apps op het gebied van planning en timemanagement en op het gebied van samenwerkend leren.

Maak jij al gebruik van Google Classroom? Wat zijn jouw ervaringen met het online leerplatform? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.