Home » Favoriete educatieve apps: planning en timemanagement

Favoriete educatieve apps: planning en timemanagement

Als onderwijsredactie kunnen we er niet omheen: de stortvloed aan educatieve apps die de lessen interessanter, makkelijker en soms zelfs leuker kunnen maken. In deze editie van ‘Favoriete educatieve apps’ bespreken we apps op het gebied van planning en timemanagement.


Todoist

De app Todoist is een to-do lijst en takenmanagement-app in één. Je kunt de app gratis downloaden (met enkele beperkingen) of een abonnement nemen van 23 euro per jaar. Met de functionaliteiten in deze app – denk aan subtaken, subprojecten, delen en samenwerken, prioriteiten, real-time synchronisatie, herinneringen, opmerkingen, visualisaties en ga zo maar door – kun je werkelijk alle kanten op. De app is op veel verschillende manieren te gebruiken, en dat is met het oog op personalisatie een groot voordeel. Ruud Greven van Succesmetruud.nl maakte een filmpje over hoe je de app kunt inzetten om je studiesucces te vergroten. Handig!

Pomodoro Time

De Pomodoro-app staat helemaal in het teken van de gelijknamige timemanagement-techniek. Pomodoro is een systematische aanpak die je kunt hanteren om je doelen op een snelle en efficiënte manier te bereiken. Deze techniek bestaat uit de volgende vijf basisstappen:

  1. Definieer de taken waar je die dag aan wilt werken
  2. Stel de Pomodoro-timer een x-aantal (bijvoorbeeld 25) minuten in
  3. Begin aan de taak en werk door tot de timer gaat
  4. Neem een korte pauze
  5. Herhaal en neem na vier blokken een langere pauze (15 tot 30 minuten)

Timely

Met Timely hou je op een eenvoudige manier bij hoeveel tijd je iedere week kwijt bent aan bepaalde taken en/of projecten. Niet achteraf, maar bij aanvang. Dus in plaats van ‘Wat heb je deze week gedaan?’, vraagt deze app je: ‘Wat ga je deze week doen en hoeveel tijd wil je eraan besteden?’. Zo spendeer je minder tijd aan het bijhouden van je uren en krijg je binnen relatief korte tijd inzicht in je verwachtingen en de daadwerkelijk besteedde tijd per taak of project.

Freedom

Je planning kan nog zo goed zijn, als je teveel wordt afgeleid loop je binnen no-time achter op schema. En nu school- en huiswerk steeds vaker digitaal wordt gemaakt, vormt internet voor veel leerlingen een enorme afleiding. Even Facebooken, je e-mail checken, snel nog even snapchatten… Met Freedom maak je korte metten met deze digitale afleiding. Je kunt er namelijk de voor jou afleidende apps en websites mee blokkeren voor een bepaalde periode. Eenmaal alles ingesteld ben je één druk op de knop verwijderd van een werksessie zonder digitale afleiding. Easy does it. Daarnaast werkt de app op alle devices, ook handig.

Lees ook:

Heeft u ervaring met een van de in dit artikel genoemde apps? Of heeft u een suggestie die in dit lijstje niet mag ontbreken? Laat dan een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Een lachend meisje met een bloem in haar haar

Lied van de maand: Het wordt weer lente

Een stoer rocknummer over de lente! Hieronder vind je een ingezongen lied, een karaokeversie en tips die je kunt gebruiken in je les.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.