Home » Favoriete educatieve apps: georganiseerd het nieuwe jaar in

Favoriete educatieve apps: georganiseerd het nieuwe jaar in


Om de zoveel tijd kun je er als onderwijsredactie niet omheen. De stortvloed aan educatieve apps die de lessen interessanter, makkelijker en soms zelfs leuker kunnen maken. In deze editie van ‘Favoriete educatieve apps’ ligt de focus niet op de dagelijkse lespraktijk maar op u als docent. In dit artikel komen namelijk apps aan bod waarmee u georganiseerd aan het nieuwe jaar kunt beginnen. Vult u de lijst verder aan met uw favorieten?

Clear: notities en to-do lijstjes
Op losse A4-tjes, servetjes of in een agenda…  Iedereen maakt notities en lijstjes. Maar waar stond het ook alweer? Veel mensen hebben moeite om al hun aantekeningen, hersenspinsels en to-do lijstjes op één plek te bewaren. Met behulp van Clear kunt u daar enige structuur in aanbrengen. Met deze app kunt u al uw notities en lijstjes op één plek bewaren. U kunt zo veel lijstjes creëren als u wilt. Daarnaast kunt u prioriteiten stellen door notities of tasks verticaal te swipen: iedere afzonderlijke taak wordt zo voorzien van een kleurcode die de urgentie aangeeft. Clear is een simpele en intuïtieve app; de overzichtelijke interface onderscheidt deze app van vergelijkbare applicaties.

LastPass: uw digitale kluis
Wachtwoorden: het noodzakelijk kwaad van de 21e eeuw. En dan nog maar te zwijgen over de steeds strenger wordende encryptie. Hoofdletters, kleine letters, tekens én cijfers… LastPass is een app – of eigenlijk een soort digitale, flink beschermde kluis – waarin u al uw wachtwoorden kunt bewaren. De app is met een wachtwoord beveiligd, waardoor u in het vervolg nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Ook kunt u kiezen voor verschillende verificatie-opties om uw account nog beter te beschermen. Naast wachtwoorden kunt u er ook verschillende online-formulieren – zoals uw naam, adres en factuur- of verzendadres – in opslaan.

Pocket: de Pinterest voor alles
Pocket is in feite een soort ‘professionele’ Pinterest. De interface is wat netter en afbeeldingen worden gecombineerd met een titelpagina: zo weet u meteen waar een opgeslagen pagina over gaat. Pocket onderscheidt zich van vergelijkbare apps door de wijze waarop de opgeslagen content wordt weergegeven: alle artikelen worden namelijk omgezet in de vormgeving van de app. Ook kunt u zelf de lettergrootte aanpassen en naar voorkeur de achtergrondkleur aanpassen. Kortom: u past de content aan uw eigen voorkeuren aan. Indien gewenst kunt u items delen via sociale media of synchroniseren met andere apps, waaronder Evernote. Als u meerdere devices heeft dan synchroniseert de app automatisch de (nieuwe) inhoud. Daarnaast kunt u uw opgeslagen artikelen, filmpjes en andere content offline bekijken.

Journl: alles-in-één
Journl is een alles-in-één planner: u kunt verschillende lijstjes creëren, notities maken, weblinks opslaan, zowel een zakelijke als persoonlijke agenda bijhouden en documenten opslaan in afzonderlijke mapjes en formats. Alle activiteiten, lijstjes en mapjes zijn te delen met anderen. Zo kunt u zowel privé- als werkmappen creëren en gemakkelijk documenten delen. Let op: deze app is gratis uit te proberen. Wilt u de app blijven gebruiken dan betaalt u maandelijkse abonnementskosten (omgerekend ongeveer €6,50).

Welke app gebruikt u het liefst om uw zaken te organiseren? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

Laatste onderwijsnieuws

Witte lakens die te drogen hangen in de tuin

Column: Gelukkig, nieuw schooljaar

Alisa Lalicic, docent burgerschap in het mbo, telt haar zegeningen na een vervelend bericht in de teamapp.

Bekijk
Een jongen kijkt dagdromen van zijn schoolwerk op

Onderpresteren

Onderpresteren is een complex thema en komt op alle niveaus voor. Maar is onderpresteren eigenlijk zorgelijk?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.