Thema's Differentiëren Google’s elektronische leeromgeving: Google Classroom

Google’s elektronische leeromgeving: Google Classroom
G

Google lanceerde onlangs een nieuwe, gratis onderwijstool: Google Classroom. Het is een cloud-based leeromgeving waar Google-diensten als Drive, Docs, Gmail en Google Forms samen komen binnen één overzichtelijk dashboard. Het webbased systeem in beschikbaar voor iedereen met een Google Apps for Education-account.

Efficiënt
Met Google Classroom kunnen docenten opdrachten maken en delen, efficiënt feedback leveren op (individuele) resultaten en desgewenst communiceren met leerlingen – in groepjes of individueel. Docenten en leerlingen kunnen opmerkingen, vragen en commentaar bij werkdocumenten plaatsen: zowel in chat, tekst en gesproken berichten én in real-time. Dat zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn bij groepsopdrachten of wanneer je merkt dat een leerling er tijdens het maken van de opdracht niet zelf uit komt. Ook zie je als docent welke leerlingen de opdracht al gemaakt hebben en wie nog bezig zijn. Een handige functie voor opdrachten tijdens de les maar ook om bij aanvang van de les alvast te checken of iedereen het huiswerk heeft gemaakt.

Een druk op de knop
Leerlingen kunnen op hun beurt de opdrachten en het huiswerk via Google Docs maken en het met een druk op de knop weer inleveren. De tool maakt bij iedere opdracht automatisch nieuwe mappen aan. Een map voor de docent en een persoonlijke map op de drive van iedere leerling. Het werk dat ze inleveren wordt vanzelf op de juiste plekken opgeslagen. Middels een persoonlijke opdrachtenpagina weten leerlingen precies wat ze al gedaan hebben, waar ze nog mee aan de slag moeten en hoe ze hun voltooide huiswerk en opdrachten gemaakt hebben. Bekijk het filmpje voor alle functionaliteiten.

Privacy
Google Classroom bevat geen advertenties en gebruikt geen content of gegevens van leerlingen voor reclamedoeleinden. Bekijk de privacy-pagina voor gedetailleerde informatie over privacy en dataopslag.

Ervaring?
Onderwijs van Morgen is benieuwd naar ervaringen van lezers. Welke elo gebruiken jullie op school? Wat zijn daar de voor- en nadelen van? Welke functionaliteiten mis je? En zou je overwegen om een tool als Google Classroom te gaan gebruiken? Om welke reden? Laat een reactie achter via onderstaand reactieformulier.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie
Vul hier je naam in

Meer van deze auteur

Gerelateerd

Advertisment

Meest gelezen

De zomerdip: bestaat die en wat doe je ertegen?

Zomervakantie: zes weken uitrusten en dan in het nieuwe schooljaar weer fris starten met waar je voor de vakantie gebleven was. Klinkt logisch, maar...

Top 5 online toets- en quiztools

Wil je de les meer pit geven? Of misschien extra oefeningen bieden? Met digitale toets- en quiztools kan het allemaal. Er zijn er alleen zoveel...

Van patatgeneratie tot prestatiegeneratie

Wat is het verschil tussen generatie Einstein, prestatiegeneratie, patatgeneratie en generatie Z? Het overzicht is zoek, nooit eerder zijn er zoveel verschillende benamingen geweest...