Home » Liefde in alle soorten en maten: zo geef jij betekenis aan Valentijnsdag

Liefde in alle soorten en maten: zo geef jij betekenis aan Valentijnsdag

Vrouw maakt hartje met haar handen

Valentijnsdag: de dag van de liefde. De dag waarop jouw leerlingen elkaar met blossen op de wangen anoniem de liefde verklaren. Van wie gaat mijn hart sneller kloppen? Van wie komt die heerlijk ruikende roos? Wie is de afzender van dat lieve kaartje? 

Liefde komt in alle soorten en maten. En is zeker niet alleen een zaak van kinderen en pubers. Wij vinden Valentijnsdag een mooi moment om jou in het zonnetje te zetten. Jij komt immers elke morgen je bed uit om het mooiste vak op aarde uit te oefenen: lesgeven aan onze toekomstige generatie. Als je dat dag in, dag uit doet, moet er wel sprake zijn van een intense liefde. Een grote liefde voor jouw leerlingen, voor jouw fabuleuze vak én voor de ultieme uitdaging om elke dag weer het beste uit je leerlingen te halen. Er voor ze zijn, ze troosten wanneer dat nodig is, ze bij te sturen, maar ze vooral te inspireren om een zelfbewust burger te worden. Poe. Een pittige en prachtige klus tegelijkertijd.

Actuele les voor het vo en mbo

Wij ondersteunen je graag in de liefde voor je leerlingen. Hoe? Door je dagelijks te voorzien van de leukste lessuggesties en meest indrukwekkende inspiratie op het gebied van onderwijs. Vandaag hebben we een leuke les voor jou voor de aankomende vrolijke Valentijnsdag: de Valentijnse Vissenkom.

Lessuggesties voor het po

Werk jij in het basisonderwijs? Ook daar fladderen de liefdeskriebels lekker in het rond. Check dan dit overzicht van lessuggesties om de dag van de liefde nog mooier te maken.

Heb jij tips voor het bespreekbaar maken van de liefde, in alle soorten en maten? Laat het ons weten in de comments. 

Laatste onderwijsnieuws

Een kind op een hinkelpad

Beweging in het rekenen (deel 2)

Er is steeds meer aandacht voor bewegen op school. Welke werkvormen zijn daadwerkelijk effectief voor het leren?

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.