Home » Rekenen voor je leven

Rekenen voor je leven

Auteur: Edward van den Vendel & Ionica Smeets

In groep 7 van de Rover Hoepsika-school zijn niet alleen de kinderen het saaie en ouderwetse rekenboek zat, de juf en meester ook. Ze willen wat anders. Ze spreken af: ze gaan rekenen met vragen die belangrijk zijn voor hun eigen leven. En de kinderen mogen elke week één vraag stellen. Dit boek is een combinatie van een verhaal en rekenwijsheden. Het verhaal wordt afgewisseld met de rekenvragen in stripvorm, getekend door Floor de Goede. Heel geschikt voor kinderen die niet zo van lezen houden, of juist wel. En voor kinderen die niet zo van rekenen houden, of juist wel!

Tips om dit boek te gebruiken

  • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6. Voorlezen kan wel, alleen is het voorlezen van de strips eigenlijk geen optie. Daarentegen kun je wel heel goed de rekenproblemen in de strips klassikaal behandelen. Gebruik dan vooral de informatie uit de strips om met samen de kinderen het rekenprobleem op te lossen.
  • Laat de kinderen het boek lekker zelf lezen, maar voeg de rekenproblemen uit het verhaal toe aan je eigen rekenaanbod. Een vraag als: ‘Kun je een bad nemen in je tranen?’ of ‘Is er een manier om tijd beter te begrijpen?’ zijn toch fantastisch?!
  • In dit boek staan natuurlijk niet alle rekenproblemen van de hele wereld. Het roept bij kinderen misschien wel weer nieuwe vragen op. Maak zelf met de groep ook een lijst met rekenvragen.
  • Lees het boek zelf ook. Je wordt er wijzer van, echt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste onderwijsnieuws

Een jongen die boeken uit een boekenkast pakt

Boekentips september 2023

Verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.