Home » Het huis van Hopper

Het huis van Hopper

Omslag Het huis van Hopper

Het huis van Hopper

auteur: Yvonne Jagtenberg

uitgever: Querido

Giorgio Morandi schilderde elke dag dezelfde flessen en vazen. Frida Kahlo schilderde zichzelf. Meret Oppenheim maakte de vreemdste voorwerpen en Jean-Michel Basquiat maakte muurschilderingen van graffiti in bonte kleuren. En heb je de werken van Paul Klee weleens gezien?

Zo zet je dit boek in in de klas

Dit fraai geïllustreerde boek laat kinderen kennismaken met een bonte verzameling van kunstenaars uit de afgelopen twee eeuwen. Van grote namen zoals Vincent van Gogh en Frida Kahlo tot onderbelichte meesters zoals Charlotte Salomon, Paula Rego en Alexander Calder. Achter in het boek staat een overzicht per kunstenaar. Het huis van Hopper is bij uitstek geschikt voor lessen over kunstgeschiedenis en biedt inspiratie voor eigen kunstprojecten. Kun jij kleuren gebruiken als Munch en Hockney? Zo precies en gedetailleerd werken als Hopper? Dit boek besteedt ook veel aandacht aan vrouwelijke kunstenaars.

Laatste onderwijsnieuws

Zo vergroot je ouderbetrokkenheid

Betrokken ouders dragen in grote mate bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Met deze tips vergroot je de ouderbetrokkenheid.

Bekijk
Een spreker op een diploma-uitreiking

Column: Diploma-uitreiking

Directeur Danny Weeda bespreekt het vaste stramien van de diploma-uitreiking, met alle praatjes die daarin standaard voorkomen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.