Home » (Her)ontdek jouw werkessentie tijdens de inspiratiesessie ‘Blij(f) in het onderwijs’

(Her)ontdek jouw werkessentie tijdens de inspiratiesessie ‘Blij(f) in het onderwijs’

leraar op school

Misschien herken je het wel. Soms verval je gemakkelijk in klagen over dingen die werken in het onderwijs zwaar en complex maken. Daarom richten we ons tijdens de inspiratiesessie ‘Blij(f) in het onderwijs’ op het positieve! Waarom ben je ooit docent geworden? Wat vind je zo leuk, bijzonder of mooi aan je beroep? Waar word je nu écht blij van als je voor de klas staat? De sprekers zijn voormalig docenten-van-het-jaar Amin Asad en Kirsten Cuppen. Tijdens de sessie gaan ze samen met jou op zoek naar jouw werkessentie.

Op woensdag 15 maart 2023 is het zover! Dan organiseren we tussen 15.00 en 17.00 uur hét evenement voor onderwijsprofessionals: Onderwijs van Morgen Live! Een gratis online event met als centraal thema: ‘Van werkdruk naar werkgeluk’. Daarnaast zijn er keuzesessies over actuele onderwijsthematieken met inspirerende sprekers.

Het mooiste beroep dat er is

Sprekers Amin en Kirsten vinden het onderwijs het mooiste beroep dat er is. Amin voelt zich na twaalf jaar als docent nog steeds bevoorrecht met deze functie: ‘Ik ben wereldverbeteraar op microniveau. Met mijn persoonlijke benadering kan ik een nieuwe generatie vormgeven. Dat is natuurlijk supergroots!’ Kirsten is het daarmee eens: ‘Ik geloof er heilig in dat een docent een groot verschil kan maken in iemands leven.’

Uitval van docenten voorkomen

Helaas merken Amin en Kirsten dat veel docenten zich focussen op de negatieve factoren van werken in het onderwijs. ‘Er heerst een klaagcultuur en een enorme onderwaardering voor het vak’, zegt Amin. Beide sprekers maken zich grote zorgen, omdat dit kan leiden tot veel uitval onder docenten. Om dit te voorkomen en een cultuuromslag te realiseren, willen ze positieve verhalen verspreiden. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat verandering niet plaatsvindt op het hoogste niveau, maar in de docentenkamer.

‘We willen docenten eraan herinneren hoe waardevol hun beroep is en aanmoedigen om successen te vieren. Want zoals Loesje al zei: ‘Van gelukkige docenten leer je de mooiste dingen’. En daar zijn wij het helemaal mee eens!’

Blij(f) in het onderwijs’

Tijdens deze inspiratiesessie staat duurzaam werkplezier voor iedere docent centraal. Kirsten en Amin vertellen hun verhaal en gaan samen met jou op zoek naar jouw werkessentie. Het is een interactieve sessie. Je kunt meedoen met polls en reacties plaatsen in een chat waar live op gereageerd wordt. Wil jij jouw werkessentie (her)ontdekken?  Meld je dan nu aan voor deze inspiratiesessie.

Laatste onderwijsnieuws

Een werkplaats

Dompel je klas onder in  … techniek

Trek je werkhandschoenen aan, zet je veiligheidsbril op en laad de batterijen op: dompel je klas onder in techniek.

Bekijk

Fantasiekaartjes

Met deze fantasiekaartjes verzinnen de kinderen de mafste verhalen.

Bekijk

Onbeperkt toegang
met je OvM account

Met het OvM account krijg je als onderwijsprofessional toegang tot meer artikelen en regel je welke informatie je wilt ontvangen. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief of Juf & Meester.